Opening Ootmarsumsestraat op 28 september

28 september 2018

Op vrijdag 28 september is de Ootmarsumsestraat officieel geopend. Vanaf september 2017 zijn er werkzaamheden geweest. Hierbij is de riolering vervangen en is de straat omgedoopt tot fietsstraat. De fietser heeft hierbij prioriteit en de auto is ‘te gast’. Daardoor wordt de straat veiliger voor fietsers. Wethouder Alida Renkema verzorgde samen met betrokken partijen de openingshandeling op de kruising Ootmarsumsestraat/Tulpstraat: “De vernieuwde fietsstraat is een prachtig resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente, ondernemers en bewoners van de Ootmarsumsestraat”.

Vervanging riolering

Het gemengde riool is vervangen door een vuilwaterriool en er is een schoonwaterriool gekomen voor de opvang en berging van regenwater. In september 2017 zijn de werkzaamheden gestart door aannemer TWW. De herinrichting werd in fasen uitgevoerd. Hierbij is rekening gehouden met de wensen van ondernemers. Het wegvak tunnel Thorbeckestraat tot en met de kruising Ariesstaart – Kruisstraat is voor december gerealiseerd. Tijdens de drukke decembermaand en rondom Carnaval zijn de werkzaamheden stilgelegd. Na de winterstop en carnavalsperiode heeft de TWW de uitvoering bij de kruisstraat weer opgepakt richting het centrum. De werkzaamheden zijn op 28 september 2018 afgerond.

Samenwerking met omwonenden en ondernemers

Bij het opstellen van het ontwerp voor de herinrichting van de Ootmarsumsestraat zijn de aanwonende ondernemers en bewoners nauw betrokken. Tijdens een informatieavond in januari 2017 is een werkgroep gevormd van omwonenden en ondernemers. Samen met een aantal specialisten van de gemeente en onder leiding van Incite Projects is deze groep aan de slag gegaan om een ontwerp voor ‘hun’ straat te maken. Ook tijdens de riool- en wegwerkzaamheden is er regelmatig contact geweest met de werkgroepleden. Zij waren de ogen en oren van de straat. Zowel de aannemer als de gemeente Oldenzaal kijken tevreden terug op deze samenwerking.