Opnieuw kookadvies gemeente Oldenzaal, Losser en een klein deel van Dinkelland

14 september 2021


14 september 2021 – Vitens geeft opnieuw een kookadvies af voor gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland. Dit betekent ook dat het nog geldende kookadvies voor sommige huishoudens in gemeente Losser van kracht blijft. Wij realiseren ons dat dit erg vervelend is voor onze klanten. Vitens werkt hard om de kleine hoeveelheid bacteriën nog uit het water te krijgen en treffen daarvoor met spoed rigoureuze maatregelen.

Continue controle van de drinkwaterkwaliteit

Wij doen geen concessies aan de kwaliteit van ons drinkwater. Daarom controleren wij deze voortdurend. De afgelopen periode hebben we meerdere dagen achter elkaar géén sporen van bacteriën aangetroffen en bleken de maatregelen effectief. Helaas is in de laatste controle vandaag een zeer lage hoeveelheid enterococcen gevonden. Wij zijn extreem voorzichtig en daarom geven wij opnieuw een kookadvies af. Want ook al gaat het dit keer om een minimale hoeveelheid enterococcen, we willen met alle zekerheid kunnen zeggen dat er geen bacteriën meer in het drinkwater zitten.

“Wij vinden het heel erg vervelend dat wij opnieuw een kookadvies moeten afgeven aan onze klanten. Wij begrijpen dat het aanzienlijke impact heeft op de thuissituatie bij onze klanten. Maar wij staan voor de kwaliteit van ons drinkwater en doen er momenteel echt alles aan om zo snel als mogelijk weer schoon en betrouwbaar drinkwater te kunnen leveren”, Hester Latenstein van Voorst, Manager Netbeheer en Levering.

Vitens werkt met spoed aan nieuwe maatregelen

Voor nu geldt er een kookadvies voor de gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente Dinkelland. Ondertussen zijn wij heel hard bezig om maatregelen te treffen om het water weer van die kwaliteit te laten zijn die klanten van ons mogen verwachten. Wij bouwen met spoed een extra installatie in ons systeem en de reeds opgestarte werkzaamheden worden voortgezet om het leidingnet grondig op te schonen. De installatie doodt eventuele bacteriën voordat het water het leidingnet in gaat. Tegelijkertijd worden de infrastructuur en het drinkwaterreservoir nogmaals grondig gereinigd. Dit gaat enkele dagen duren. Zolang geldt in ieder geval het kookadvies.

Maatregelen om het probleem te verhelpen

  • Wij plaatsen een extra installatie om eventuele  bacteriën te doden in het drinkwater
  • Wij spoelen de leidingen en reservoirs extra grondig schoon
  • Wij testen continue de kwaliteit van ons drinkwater

Oorzaak

Het vermoeden dat de bron van de besmetting in een van onze drinkwaterreservoirs zit, klopt nog steeds. Dat drinkwaterreservoir is dan ook nog steeds buiten bedrijf gesteld. Wij zijn druk bezig met de werkzaamheden.

Informatie voor klanten

Wij doen er alles aan om onze klanten goed te informeren. Naast een e-mail, berichten op social media en informatie op onze website ontvangen de betreffende klanten in Gemeente Oldenzaal, gemeente Losser en een klein deel van de gemeente morgen een kaartje in de bus over het kookadvies.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Vitens via 'Drinkwaterkookadvies Oldenzaal en omstreken'.

Bron: Vitens.nl - 14 september 21:50 uur.