Oproep aan inwoners om mee te denken met het nieuwe evenementenbeleid van Oldenzaal

17 mei 2022

Gemeente Oldenzaal stelt een nieuw evenementenbeleid op. Dit doet zij samen met partners in de stad. En ook inwoners mogen meedenken! Vanaf 17 mei staat een online vragenlijst klaar op oldenzaal.nl/praatmee. En op 8 juni organiseert de gemeente een inwonersavond. Zo wil de gemeente weten hoe tevreden inwoners zijn over de evenementen in de stad.

In de vragenlijst wordt ingegaan op onderwerpen als de kwaliteit van evenementen, de geschiktheid van evenementenlocaties, overlast van evenementen, duurzaamheid en de identiteit van Oldenzaal. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Onder alle deelnemers worden tien Oldenzaalse horeca cadeaubonnen ter waarde van 25 euro verloot. De vragenlijst kan tot en met zondag 5 juni worden ingevuld.

Inwonersavond

Daarnaast organiseert de gemeente op woensdagavond 8 juni 2022 van 18:30 tot 21:00 uur een inwonersavond. Tijdens deze avond in het stadhuis kunnen inwoners hun wensen en behoeften kwijt over evenementen in de stad. De avond wordt begeleid door Bureau Stedelijke Planning die voor de gemeente het evenementenbeleid opstelt. Alle inwoners van Oldenzaal zijn van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via aanmelden@oldenzaal.nl.

Gesprekken met partners

Niet alleen inwoners, ook partners in de stad worden actief betrokken bij het nieuwe evenementenbeleid. De afgelopen twee maanden zijn verschillende gesprekken gevoerd en is een gezamenlijke werksessie geweest met evenementenorganisaties, winkeliers, horecaondernemers, culturele organisaties, de warenmarkt, Oldenzaal Promotie, het Hulsbeek en medewerkers van de gemeente Oldenzaal.

Gezamenlijk doel

Door het betrekken van partners en inwoners hoopt de gemeente Oldenzaal een gedragen evenementenbeleid neer te kunnen zetten, met als gemeenschappelijk doel: Oldenzaal krachtig op de kaart zetten als (evenementen)stad!