Project Nette Toilette van start: gratis toegankelijke toiletten voor bezoekers binnenstad

03 juli 2018

Opluchting voor het winkelend publiek in de binnenstad van Oldenzaal. Vanaf donderdag 5 juli kunnen mensen met hoge nood terecht bij acht bedrijven om gratis gebruik te maken van het toilet. De aftrap van het project Nette Toilette wordt gegeven door wethouder Alida Renkema. Zij overhandigt samen met Frans Sanders, directeur Oldenzaal Promotie, en Krystle Hemken, accountmanager binnenstad, symbolisch de deursticker aan Grand Café De Dominee.

Het is het winkelend publiek al langer een doorn in het hoog: bij hoge nood zijn er weinig beschikbare toiletten in de binnenstad. Aanleiding voor de gemeente Oldenzaal en Oldenzaal Promotie om de handen ineen te slaan. Uit deze samenwerking is het project Nette Toilette ontstaan, een initiatief om deelnemende bedrijven kosteloos hun toiletten beschikbaar te stellen.

Acht bedrijven doen mee

Het project wordt in eerste instantie op kleine schaal aangevlogen. Acht bedrijven doen op dit moment mee. Dit zijn Ter Stege, Grand Café De Dominee, Tapperij Karel de Groote, Grand Café Markant, Eetcafé Ome Hans, Tante Annie’s, Blond en de gemeente Oldenzaal. De deelnemende bedrijven zijn voor bezoekers aan Oldenzaal, de Glimlach van Twente, herkenbaar aan een felroze deursticker. Met deze sticker geven de deelnemers aan dat zij hun toiletten kosteloos beschikbaar stellen. Daarnaast worden de gratis toegankelijke toiletten van de betreffende bedrijven aan de winkelplattegrond van Oldenzaal Promotie toegevoegd. Na een jaar wordt het project geëvalueerd en wordt er gekeken waar verbeteringen mogelijk of nodig zijn.

Wil je ook meedoen met je bedrijf aan het project Nette Toilette? Stuur dan een e-mail naar k.hemken@oldenzaalpromotie.nl.

nette_toilette.jpg