Prossinkhof 6 weken afgesloten voor doorgaand verkeer

15 april 2019

Vanaf dinsdag 23 april wordt de Prossinkhof 6 weken afgesloten voor al  het doorgaand verkeer. In die periode wordt er een nieuw riool aangelegd en wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Het autoverkeer kan het beste omrijden via de N342 en de Eektestraat. De lijnbussen 62, 66 en 593 van Twents worden omgeleid.

De werkzaamheden worden uitgevoerd om de wateroverlast tijdens hevige regenbuien te verminderen. De waterbuffer aan de Emmastraat/Kleieslaan moet de wateroverlast op de laaggelegen Prossinkhof verminderen. In de Kleieslaan wordt een waterbergingskelder aangelegd en in de Emmastraat en Prossinkhof wordt een gescheiden riool aangelegd, waarbij het hemelwater en het vuilwater gescheiden worden opgevangen.

Werkzaamheden verlopen voorspoedig

Aannemer TWW uit Oldenzaal heeft de sanering aan de Kleieslaan inmiddels afgerond. Visser HannabSmit ligt op schema met het vervangen van de kabels en leidingen in de trottoirs. Na Pasen start TWW met het uitbreken van het asfalt aan de Prossinkhof tussen de Wilhelminastraat en de Multimate en is dit weggedeelte helemaal afgesloten. Wanneer de werkzaamheden aan de Prossinkhof zijn afgerond gaat de aannemer TWW verder in de Emmastraat en Kleieslaan. De verwachting is dat alle werkzaamheden voor de bouwvak zijn afgerond.

Op www.oldenzaal.nl/wegafsluitingen staan alle actuele verkeersmaatregelen en omleidingsroutes in Oldenzaal.

Meer informatie over het project is te vinden op www.oldenzaal.nl/project/waterberging-emmastraat-prossinkhof.