Raadsvergadering 25 mei in de raadszaal online live te volgen

19 mei 2020


Maandag 25 mei vindt de vergadering van de gemeenteraad van Oldenzaal fysiek in de raadszaal plaats. De maatregelen en adviezen van het RIVM worden hierbij opgevolgd.

In de raadszaal zullen de woordvoerders van de fracties aanwezig zijn. De publieke tribune is voor inwoners gesloten. Zowel inwoners als pers kunnen de vergadering via de livestream op de website volgen. Ga hiervoor naar www.oldenzaal.raadsinformatie.nl.

De vorige raadsvergadering en politiek forum vonden digitaal plaats. De raad heeft ervoor gekozen om 25 mei in de raadszaal te vergaderen. Dit is wettelijk toegestaan. De zaal is bovendien groot genoeg om de richtlijnen van het RIVM te kunnen opvolgen. De raadsleden vinden het belangrijk om het politieke debat goed te kunnen voeren. Daarvoor vinden zij het persoonlijke contact, de non-verbale communicatie en de korte overlegmomenten essentieel.

Afhankelijk van de omstandigheden zullen de auditcommissie van 2 juni en de politieke forums van 15 en 22 juni ook fysiek plaatsvinden.