Safety Service eerste Oldenzaalse bedrijf met Werkpakt-keurmerk

10 januari 2019

Vanmorgen ontving directeur Fred Gerritsen van Safety Service uit handen van wethouder Rob Christenhusz het eerste keurmerk Werkpakt. Het keurmerk wordt uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door sociaal ondernemerschap. Safety Service is het eerste Oldenzaalse bedrijf dat het keurmerk mocht ontvangen.

WerkpaktSafetyService

Wethouder Rob Christenhusz: ‘Zorgen voor werk is het meest sociale dat er is. Het is belangrijk dat iedereen meedoet in onze stad, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom willen we bedrijven die sociaal ondernemen extra waarderen met dit keurmerk. Ik feliciteer Safety Service dan ook van harte met deze primeur.’

Keurmerk voor sociaal werkgeverschap

Safety Service is een landelijk opererende organisatie, die gespecialiseerd is in brandbeveiliging. Algemeen directeur Fred Gerritsen is trots op het Werkpakt-keurmark. Ook andere werkgevers die, samen met de gemeente en andere partners, aantoonbaar bijdragen aan de participatie van werkzoekenden, komen in aanmerking voor het keurmerk. Daarvoor wordt de sociale bijdrage van een bedrijf gemeten en moet de werkgever voldoen aan verschillende criteria. Bedrijven kunnen zich met het keurmerk zichtbaar onderscheiden als sociaal werkgever en zich daarmee positief presenteren.

Werkgevers kunnen zelf het keurmerk aanvragen bij het Maatschappelijk Plein van gemeente Oldenzaal. Het keurmerk wordt in eerste instantie voor één jaar toegekend. Daarna wordt opnieuw beoordeeld of het bedrijf voor het keurmerk in aanmerking komt. Voor bedrijven die al langer het keurmerk hebben is de geldigheidsduur twee jaar.

Voordelen voor bedrijven

Bedrijven, die beschikken over het keurmerk Werkpakt, krijgen bij inkopen van de gemeente Oldenzaal een voorkeurspositie. Bovendien wordt een lagere SROI-verplichting opgelegd bij de gunning van een opdracht van (een van) de Twentse gemeenten.