Schoolkinderen herdenken de bevrijding van Oldenzaal

03 april 2018

Op 2 april was het 73 jaar geleden dat Oldenzaal is bevrijd van de Duitse bezetter. Om dit moment uit 1945 te herdenken wordt er jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd op en bij de begraafplaats aan de Hengelosestraat. Dit jaar verzorgen kinderen uit groep 8 van basisschool De Leemstee op woensdag 4 april de herdenking, die begint om 10.15 uur en die ongeveer een uur duurt.

De ouders en grootouders van de leerlingen zijn, net als de leerlingen van diverse andere Oldenzaalse basisscholen, alle Oldenzalers en overige belangstellenden van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Zo geven we de waardevolle gedachte van het leven in vrijheid mee aan de toekomstige generatie.

Na het hijsen van de bevrijdingsvlag wordt door burgemeester Theo Schouten een toespraak gehouden. Aansluitend volgt een rondgang langs de graven van gevallenen die actief betrokken zijn geweest bij de bevrijding van onze stad. Ook zullen er op de graven van Engelse en Canadese oorlogshelden bloemen worden achtergelaten. De kinderen van de basisschool zullen - na een moment van stilte - een aantal gedichten voorlezen. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.