Sociaal plein Oldenzaal geopend voor alle inwoners

09 mei 2022


Het Sociaal Team Oldenzaal en Maatschappelijk Plein gaan samen verder als Sociaal plein Oldenzaal. Een netwerk van organisaties die inwoners helpt met vragen over zorg, welzijn, opvoeden, WMO-meldingen, financiën en veel meer sociale zaken. Één centrale plek voor (bijna) alle sociale vragen van inwoners.

Achter de schermen is de afgelopen weken al proefgedraaid en zijn de eerste inwonersvragen integraal opgepakt. Vanaf 9 mei is het Sociaal plein officieel geopend voor alle inwoners.
Wethouder Rob Christenhusz: “Met het Sociaal plein Oldenzaal is er één laagdrempelige plek in Oldenzaal voor allerlei vragen op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, werk en inkomen. Professionals uit verschillende maatschappelijke organisaties en de gemeente werken hier nauw samen om de inwoner wegwijs te maken.”

Wat is Sociaal plein Oldenzaal?

Sociaal plein Oldenzaal is één centraal loket voor alle ondersteuningsvragen. Voorheen vond dit twee plekken plaats: via het Sociaal Team Oldenzaal en via het Maatschappelijk Plein van de gemeente. Dit wordt nu veel overzichtelijker. Het Sociaal plein bestaat uit professionals van Impuls, Wijkracht, SIZ Twente, Humanitas, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint-Maarten, Carintreggeland en de gemeente Oldenzaal. Deze professionals proberen inwoners zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie of wegwijs te maken bij het vinden van de juiste instantie of ondersteuning. Medewerkers van het Sociaal plein zijn geen hulpverleners maar regelen samen met de inwoner wel de meest passende ondersteuning.

Over het Sociaal plein

Sociaal plein Oldenzaal is gevestigd in het stadhuis van Oldenzaal en iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur geopend. Inwoners kunnen zonder afspraak langskomen, maar ook per email of telefoon hun vragen stellen of een afspraak maken.
Meer informatie over Sociaal plein Oldenzaal is te vinden op sociaalpleinoldenzaal.nl.