Sportcafé om het bewegen en sporten in Oldenzaal te stimuleren

20 september 2022

Op donderdag 22 september 2022 is er weer een Sportcafé, dit keer in Sportcafé de Kolk. Hier zijn alle sportverenigingen en beweegorganisaties uit Oldenzaal van harte welkom, om elkaar te ontmoeten, te versterken en om samen de sportstructuur te verbeteren in de Boeskoolstad.

Verenigingen en organisaties die zijn aangesloten bij het Oldenzaals Beweeg- en Sportakkoord hebben -na het samen opzetten van het akkoord- de afgelopen jaren subsidie aanvragen kunnen doen om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen te krijgen en om het beweegaanbod te verbeteren. Hier zijn al mooie projecten uit ontstaan, zoals het organiseren van een sportdag voor de wijk door een voetbalvereniging, judolessen op basisscholen, yogalessen voor werkende mantelzorgers en het passend en positief sporten werd gestimuleerd. Ook werden sportverenigingen ondersteund en werden er diverse cursussen voor verenigingen gegeven om het kader te versterken.

Tijdens het Sportcafé zullen drie projecten nader worden belicht, zo zal Carlos Platier Luna wat komen vertellen over de judolessen die hij nu op diverse basisscholen verzorgd. Hierbij legt hij een mooie verbinding tussen zijn deelname aan Expeditie Robinson en deze judolessen voor kinderen.

Het doel van dit Sportcafé is naast ontmoeten, samen kijken wat de volgende stappen zijn. Welke verbeteringen zijn nog nodig? Voor welke uitdagingen staan de organisaties en hoe kunnen we elkaar hierin gezamenlijk ondersteunen. Hoe kunnen we dat samen bereiken en wat hebben we hiervoor nodig?

Bent u als bestuurslid, trainer of docent actief bij een sportvereniging of andere beweegorganisatie en wilt u ook graag komen bij dit Sportcafé? Opgeven kan via vitaliteit@oldenzaal.nl