Start werkzaamheden Enschedesestraat

12 augustus 2020


Op 17 augustus start de gemeente Oldenzaal met wegwerkzaamheden aan de Enschedesestraat. Er wordt een rotonde aangelegd op het kruispunt Enschedesestraat–Schelmaatstraat–J.H. Nieuwenhuisstraat. Ook wordt het laatste deel van de fietssnelweg langs de Enschedesestraat aangelegd. Tot halverwege december is daarom een gedeelte van de Enschedesestraat afgesloten. Dit betekent dat ook de bushaltes, tussen de J.H. Nieuwenhuisstraat en Lossersestraat, buiten gebruik zijn.

Planning werkzaamheden en omleidingen

De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd en duren van ongeveer 17 augustus tot halverwege december. Tot halverwege december is dit gedeelte van de Enschedesestraat dus afgesloten. In de eerste fase blijft de Schelmaatstraat bereikbaar vanaf de noordkant van de Enschedesestraat. In de tweede fase is het hele kruispunt afgesloten en in de derde fase is het kruispunt J.H. Nieuwenhuisstraat – Oude Lossersestraat afgesloten. De omleidingsroutes worden zo goed mogelijk aangegeven. Alle woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Door de aanpassingen wordt het kruispunt veiliger en heeft de fietssnelweg een duidelijk begin en einde.

Bushaltes tijdelijk buiten gebruik

De bushaltes aan de Enschedesestraat, tussen de J.H. Nieuwenhuisstraat en de Lossersestraat, zijn vanaf 17 augustus tot halverwege december dus ook tijdelijk buiten gebruik. De dichtstbijzijnde bushaltes staan aan de Burgemeester Wallerstraat. De bus wordt via de Burgemeester Wallerstraat en de Lossersestraat omgeleid.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bekijk dan de uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden en een gedetailleerde tekening.

afbeelding_Fietssnelweg_rotonde