Tennisbanen Hoge Haerlaan blijven open

03 mei 2021


OLTC Ready neemt het beheer en onderhoud van de tennisbanen aan de Hoge Haerlaan over van de gemeente Oldenzaal. Dat betekent dat de gebruikers op deze tennisbanen kunnen blijven tennissen.

Begin maart maakte de gemeente Oldenzaal bekend dat zij de tennisbanen aan de Hoge Haerlaan dit seizoen niet meer openstelt voor verhuur. Redenen hiervoor waren de slechte kwaliteit van de banen en het ontbreken van een krediet voor het renoveren ervan. Diverse partijen meldden zich vervolgens bij de gemeente met het verzoek het beheer en onderhoud van deze tennisbanen op zich te nemen.

Nieuwe beheerder OLTC Ready

Het college heeft besloten dat OLTC Ready de nieuwe beheerder van de tennisbanen wordt. De vereniging bestaat al bijna 100 jaar en beschikt over veel kennis en ervaring als het gaat om het beheer en onderhoud van tennisbanen. De leden van OLTC Ready maken op competitiedagen al regelmatig gebruik van de tennisbanen aan de Hoge Haerlaan. Het ledenaantal van de vereniging is de afgelopen tijd flink toegenomen. Met deze twee extra tennisbanen in de achtertuin van het Kalheupinkpark wordt de baancapaciteit flink uitgebreid en kan een ledenstop worden voorkomen. De tennisbanen blijven, ook zonder lidmaatschap van OLTC Ready, beschikbaar voor de overige gebruikers, zoals het Vrouwennetwerk en tennisclub De Meppers.

De gemeente is blij met de overdracht van de tennisbanen aan OLTC Ready, omdat hierdoor de tennisbanen op deze unieke plek voor de toekomst kunnen worden behouden. OLTC Ready gaat zo snel mogelijk van start met het renoveren van de banen, zodat deze snel bespeelbaar zijn. De gemeente stelt hiervoor eenmalig een bedrag van € 15.000 beschikbaar. Geïnteresseerde tennissers kunnen nu al via OLTC Ready reserveren.