Terugkoppeling avond spoor en veiligheid

19 juli 2022


Op woensdag 6 juli was er een informatieavond over spoor en veiligheid. Op deze avond zijn veel vragen over de ontwikkelingen rondom het spoor en de veiligheid op het spoor beantwoord. Hieronder kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens teruglezen, een opname en de presentaties van de avond bekijken en een video met een uitleg over de rollen van de brandweer, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekijken.

Rondom het spoor in Oldenzaal spelen verschillende ontwikkelingen: de Noordelijke aftakking van de Betuwelijn, de versnelling van de Intercity Amsterdam – Berlijn, de verduurzaming van de lijn Zutphen – Hengelo – Oldenzaal en de wijzigingen op de lijn Bielefeld – Hengelo (RB61). Ook zijn een aantal situaties rondom het vervoer van gevaarlijke stoffen via het spoor in de media geweest. Om die redenen heeft de gemeente Oldenzaal belangstellenden op woensdag 6 juli uitgenodigd voor een informatieavond spoor en veiligheid. Kon u niet aanwezig zijn of kijkt u graag nog eens naar de gedeelde informatie? Hieronder vindt u alle informatie.

Vragen

Wij hopen dat wij hiermee alle vragen hebben beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar info@oldenzaal.nl of bellen naar (0541) 58 81 11.