Tweede uitgifte kavels woongebied Stakenbeek in voorjaar 2018

14 november 2017

Het college heeft ingestemd met een verdeling van de kavels voor de tweede uitgifte van kavels in woongebied Stakenbeek. Dit is het gebied tussen De Spinner en de Helmichstraat. Bijna alle kavels van de eerste uitgifte, gelegen tussen de Enschedesestraat en De Spinner, zijn inmiddels verkocht of in optie gegeven. Een aantal huizen is in aanbouw en de eerste bewoners wonen er al. De planning is om volgend voorjaar te starten met de uitgifte van de nieuwe kavels. Het gebied is al bouwrijp gemaakt.

Kavels voor vrijstaande woningen

Bij de uitgifte wordt gestreefd naar een goede mix van woningbouw. Bij de eerste uitgifte was er veel belangstelling voor kavels voor vrijstaande woningen. Waarbij de wens om grotere kavels nadrukkelijk naar voren kwam. In de tweede uitgifte worden daarom door de gemeente kavels voor vrijstaande woningen met verschillende grootte uitgegeven. 

Kavels via projectontwikkelaars

De kavels voor rijwoningen langs de Bisschop Balderikstraat en twee-onder-één kapwoningen aan De Wever en De Snijder worden aangeboden aan projectontwikkelaars. Het grootte voordeel is dat toekomstige bewoners voor een twee onder één kapwoning niet zelf een medebouwer hoeven te vinden.

Sociale huurwoningen

Met WBO Wonen is afgesproken dat zij ongeveer tien betaalbare en duurzame grondgebonden huurwoningen in Stationspark Oldenzaal Centraal realiseren. Deze woningen zijn interessant voor 1- en 2 persoonshuishoudens en starters.

Meer informatie: www.oldenzaal.nl/stakenbeek