Vanaf 1 juli online parkeervergunning aanvragen

02 juli 2019

Vanaf 1 juli kunnen inwoners en ondernemers eenvoudig en snel online een parkeervergunning aanvragen, wijzigen, verlengen of intrekken. Dit gaat via de website van de gemeente in combinatie met een nieuwe app. De parkeervergunning kan online betaald worden en is direct geldig. Voor mensen die niet digitaal een parkeervergunning kunnen aanvragen blijft de mogelijkheid bestaan om hiervoor een afspraak te maken in het stadhuis.

Wat verandert er?

Op dit moment plaatsen vergunninghouders nog een vignet achter de voorruit van de auto. Dit is bij de nieuwe vergunningen niet meer nodig. Controles vinden plaats op basis van het scannen van kentekens. Tot het einde van dit jaar blijven de bestaande vignetten gewoon geldig. Nieuwe vergunningen kunnen vanaf 1 juli via onze website worden aangevraagd. Bij de verlenging eind 2019 zullen wij alle bestaande vergunninghouders persoonlijk benaderen om hen mee te nemen in de veranderingen.

Aansluiten bij de wensen van inwoners en ondernemers

Deze uitbreiding binnen de digitale dienstverlening sluit aan bij de wensen van inwoners. In het Klanttevredenheidsonderzoek van eind 2017 gaven inwoners aan dat de digitale dienstverlening van de gemeente Oldenzaal voor verbetering vatbaar was. Aan ons inwonerspanel is vervolgens gevraagd welke producten zij het liefst digitaal willen afnemen. De parkeervergunning scoorde hierbij hoog. Een groep inwoners en ondernemers is vervolgens betrokken bij de testfase om tot een gebruiksvriendelijk product te komen.

 

Meer info over de parkeervergunning? www.oldenzaal.nl/parkeervergunning