Verhuizing Maatschappelijk Plein naar stadhuis

23 november 2020


Vanaf 16 december bevindt het Maatschappelijk Plein zich in het stadhuis. Dat betekent dat inwoners voor alle diensten waarvoor zij voorheen naar de Ganzenmarkt 2 gingen (tegenover het stadhuis) nu op afspraak terecht kunnen in het stadhuis.

De gemeente heeft al geruime tijd de wens om de dienstverlening voor de inwoner onder één dak te brengen, het dak van het stadhuis. Door de verhuizing van het Maatschappelijk Plein naar het stadhuis wordt dit gerealiseerd. De huurkosten van het pand aan de Ganzenmarkt 2 vervallen hierdoor. Dit financiële voordeel is meegenomen in het bezuinigingspakket om de begroting van de gemeente Oldenzaal weer in balans te krijgen.

Waar inwoners eerder terecht konden voor verschillende diensten aan de Ganzenmarkt 2, kunnen zij dus vanaf woensdag 16 december op afspraak terecht in het stadhuis aan de Ganzenmarkt 1. Een afspraak is eenvoudig te maken via oldenzaal.nl/afspraakmaken of telefonisch via (0541) 58 81 11.

Stadhuis anders ingericht

Om deze nieuwe bezoekersstroom op een goede manier van dienst te kunnen zijn, richt de gemeente het stadhuis iets anders in. Bij binnenkomst is duidelijk aangegeven waar bezoekers moeten zijn en er is altijd een medewerker bij de receptie die bezoekers graag verder helpt.

De gemeente blijft de dienstverlening natuurlijk voortdurend verbeteren op verschillende manieren, zowel richting inwoners als binnen de organisatie. Dat kan betekenen dat de situatie nu nog niet optimaal is. Mochten er op een later moment aanpassingen komen, dan communiceert de gemeente hier tijdig over.