Vervolg inzake vernielingen begraafplaats Oldenzaal

20 december 2018

In de nacht van afgelopen zondag op maandag is een man uit Oldenzaal aangehouden voor de vernielingen op de begraafplaats aan de Schipleidelaan. Vernielingen die zeer pijnlijk waren voor de betrokken nabestaanden en waarop veel reacties kwamen vanuit de Oldenzaalse samenleving. Oldenzaal toonde zich geschokt en medelevend. En ook ons medeleven gaat uit naar de betrokken nabestaanden.

De Officier van Justitie informeerde ons woensdagmiddag over zijn besluit om de man de komende tijd de toegang tot de begraafplaats, en de buurt daarvan, te ontzeggen. En hem op te leggen zich onder begeleiding te stellen van een hulpinstantie. De man moet zich op korte termijn verantwoorden voor de rechter.

Gezien de reacties op de vernielingen en zijn aanhouding, om de situatie niet onnodig pijnlijk te maken voor alle betrokkenen en uit zorg voor de man, is na zorgvuldig overleg tijdelijk begeleide opvang buiten Oldenzaal geregeld. Tijdens een overleg met diverse zorgpartijen is vandaag bepaald bij welke zorg en begeleiding de man op dit moment het meest baat heeft. Onderzocht wordt nu of de opvang elders voortgezet kan worden.