Vlag hijsen in Oldenzaal tijdens de internationale dag voor de Global Goals

25 september 2020


Ook dit jaar neemt Oldenzaal deel aan een vlaggenactie om steun uit te spreken voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (Global Goals of SDG’s) van de Verenigde Naties. In totaal zullen maar liefst 850 Global Goals-vlaggen worden gehesen tijdens de internationale dag van de Global Goals.

Global Goals - Vlaggenactie 2020 - Vlag hijsen

In de afgelopen vijf jaar zijn er al mooie resultaten geboekt, maar tegelijkertijd weten we dat er in de komende tien jaar nog enorm veel moet gebeuren. Nederland scoort goed op doelen als ‘innovatie’ en het ‘bestrijden van ongelijkheid’, op andere Global Goals lopen we flink achterop. Alleen als we samenwerken kunnen we de doelen behalen. Daarom nemen we in Oldenzaal deel aan de Vlaggenactie: “Samen voor de Global Goals”.

Vlaggenactie

Door de Global Goals-vlag te hijsen tonen maatschappelijke organisaties, gemeenten, bedrijven, bur-gerorganisaties, scholen en de Rijksoverheid dat ze deel uitmaken van de mondiale beweging rondom de Global Goals. Zo laten we elkaar en de wereld zien dat we onder andere klimaatactie, gendergelijkheid, biodiversiteit en eerlijk werk hoog in het vaandel dragen. Samen met Jeroen Stegehuis, eigenaar Stegehuis Infra en Theo von Piekartz, voorzitter IVN Oldenzaal-Losser e.o hijst wethouder Evelien Zinkweg-Ankoné de Global Goals-vlag bij het stadhuis.

Oldenzaal Global Goals Gemeente

Het is precies één jaar geleden dat Oldenzaal Global Goals Gemeente werd en de vlag voor het eerst wapperde bij het stadhuis. Evelien Zinkweg-Ankoné, wethouder Duurzaamheid: “Het afgelopen jaar zijn er stappen gezet om de goals op te nemen in onze beleidsvorming. Het komende jaar willen we de goals verder uitrollen in Oldenzaal, dit kunnen we natuurlijk niet alléén!” De gemeente zoekt partners als IVN Oldenzaal-Losser e.o. en Stegehuis Infra die de Global Goals hebben omarmd in hun bedrijfsvoering en zich inzetten voor een duurzaam en inclusief Oldenzaal.

Overig

De vlaggenactie is een samenwerking van VNG, SDG Nederland, Global Compact Netwerk Nederland en de Rijksoverheid.

Meer informatie

Oldenzaal4GlobalGoals