Waar zouden we zijn zonder vrijwilligers?

09 oktober 2017

Welke organisatie wint in 2017 de Vrijwilligersprijs in Oldenzaal? De Vrijwilligersprijs Oldenzaal heeft een nieuwe categorie: voortaan is de prijs er niet meer alleen voor maatschappelijke organisaties die werken met vrijwilligers, maar óók voor vrijwilligers. Voor de Vrijwilligersprijs 2017 zoekt de jury zoekt bijzondere, inspirerende kandidaten die het afgelopen jaar zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun organisatie of vereniging.

Kent u een organisatie of vereniging die in aanmerking zou moeten komen voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal? Of kent u een bijzondere, inspirerende vrijwilliger die een voorbeeld vormt voor andere vrijwilligers? Draag ze dan voor aan de jury. Zij willen graag van u weten welke vrijwilliger en welke organisatie of vereniging wat u betreft uitblinkt in vrijwilligerswerk. Ieder jaar wordt, rond de Internationale Vrijwilligersdag, de Vrijwilligersprijs Oldenzaal uitgereikt. Dit jaar vindt dit evenement plaats op donderdagavond 7 december in Stadstheater de Bond. Met deze prijs wil de gemeente Oldenzaal het lokale vrijwilligerswerk waarderen, erkennen en stimuleren.

Organisaties of verenigingen

De Vrijwilligersprijs Oldenzaal kan worden gewonnen door alle organisaties of verenigingen die vrijwilligerswerk uitvoeren ten behoeve van de gemeente Oldenzaal. Vanuit de voorgedragen organisaties of verenigingen worden er drie genomineerd voor de Vrijwilligersprijs Oldenzaal. Genomineerde organisaties winnen € 200, - die ze kunnen gebruiken voor de erkenning en waardering van eigen vrijwilligers. Uit de drie genomineerden wordt er één winnaar gekozen. De winnaar neemt de hoofdprijs in ontvangst, bestaande uit een “Gouden Boeskool” en een geldprijs van € 1.000, -. Het is de bedoeling dat daarvan € 750, - gebruikt wordt voor de waardering van eigen vrijwilligers en € 250, - moet aan een zelfgekozen lokaal GOED DOEL worden geschonken.

‘Bijzondere vrijwilliger’

De gemeente Oldenzaal wil het vrijwilligerswerk, dat gedaan wordt door vele vrijwilligers, van jong tot oud, extra waarderen en stimuleren. Dit kan gaan om jongeren die zich als vrijwilliger inzetten voor Oldenzaal en een voorbeeld zijn voor anderen jonge mensen, maar ook om een vrijwilliger die zich al jarenlang belangeloos inzet voor een organisatie. Al deze bijzondere vrijwilligers kunnen worden voorgedragen voor deze prijs. Kent u zo’n vrijwilliger’? Draag deze dan voor!

Voordragen

Op de website van Impuls (www.impuls-oldenzaal.nl) staan de formulieren waarmee vanaf maandag 9 oktober tot en met donderdag 2 november 2017 een organisatie of een bijzondere vrijwilliger kan worden voorgedragen voor een prijs. Voordracht is alleen mogelijk via deze website. Hier is ook het reglement na te lezen.

vrijwilligersprijs