Oldenzaal zoekt Cyber Agents!

28 oktober 2022
Laatste nieuws in Oldenzaal
HackShield Oldenzaal

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, dat merken we ook in Oldenzaal. Daarom doet de gemeente Oldenzaal mee aan HackShield. Met het spelen van de game HackShield kunnen kinderen van 8-12 jaar Cyber Agents worden die online gevaar herkennen en kunnen voorkomen. Zo leren zij zichzelf en hun omgeving beschermen tegen cybercriminelen. De leerlingen van groep 8 van basisschool de Wendakker gaven vandaag het goede voorbeeld. Burgemeester Patrick Welman en onderwijs-wethouder Maaike Rödel ontvingen deze klas in het stadhuis voor hun eerste les als Cyber Agent. Jeugdagent Justin Gemser legde aan de leerlingen uit waarom het belangrijk is om rekening te houden met de gevaren van cybercriminaliteit. Samen met de politie roept de gemeente zoveel mogelijk kinderen op om de game HackShield te spelen. In januari wordt dé Cyber Agent van Oldenzaal gehuldigd.  

HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Zo leren ze niet alleen zélf iets; ze kunnen daarna anderen ook adviseren. Door de game te spelen maken kinderen kennis met verschillende thema’s, beantwoorden ze vragen en verdienen ze ‘shields’ als bewijs dat ze op de hoogte zijn van de do’s en don’ts online.

Junior Cyber Agent worden

Kinderen die de game spelen in de gemeente Oldenzaal maken kans om leuke prijzen te winnen en om Junior Cyber Agent te worden. Als Junior Cyber Agent maken de kinderen ook nog eens kans om in januari 2023 gehuldigd te worden door de politie en burgemeester. Boa’s en politieagenten gaan HackShield posters verspreiden op de basisscholen in Oldenzaal en ook in de bibliotheek worden lessen aangeboden. De kinderen van groep 8 van de Wendakker waren zo enthousiast dat ze gaan helpen bij het uitdelen van posters en flyers. Zij nemen ze mee naar hun sport- of muziekverenigingen of andere plekken waar kinderen van hun leeftijd komen. Bedankt voor jullie hulp!

Meedoen

Kinderen uit de gemeente Oldenzaal die de politie en gemeente willen helpen tegen cybercriminelen kunnen zich aanmelden via www.joinhackshield.nl (wel even aan je ouders vragen of dat mag natuurlijk) en kiezen voor Oldenzaal. De game is online te spelen op de website of via de app voor mobiele telefoon en tablet.

HackShield Oldenzaal

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

 

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier