Oldenzaalse klimaatmarkt tijdens Nationale Klimaatweek

24 oktober 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Tijdens de Nationale Klimaatweek op zaterdag 4 november van 10.00 tot 16.30 uur organiseert de gemeente Oldenzaal samen met partners een klimaatmarkt nabij de Groote markt. Jong en oud kunnen hier terecht voor allerlei groene activiteiten en advies. Op de klimaatmarkt staat een klimaat-escaperoom om uit te ontsnappen!


Inwoners kunnen op de klimaatmarkt terecht voor allerlei activiteiten, acties en advies in relatie tot klimaatverandering, de voordelen van een groenere leefomgeving, energie besparen, biodiversiteit, zelf vergroenen en projecten in de stad.

Klimaatmarkt Oldenzaal

Gemeente en groene organisaties uit de stad komen tijdens de klimaatmarkt hun verhaal vertellen. Welke planten zijn handig om te onderhouden? Hoe kunt u makkelijk regenwater gebruiken om planten water te geven? Hoe gaan we om met klimaatverandering in Oldenzaal? Hoe kun je thuis energie besparen? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden op de klimaatmarkt.
Kinderen kunnen op de watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Tijdens de klimaatweek zijn in Oldenzaal 5 Gouden Gieters verstopt op bekende groene locaties in de stad. Vinders kunnen deze op de klimaatmarkt inleveren voor een leuke prijs! Kortom: de klimaatmarkt is leuk en leerzaam voor jong en oud!

Wat: Klimaatmarkt
Datum: 4 november 2023
Tijdstip: van 10.00 tot 16.30 uur
Locatie: Kerkstraat, bij de Groote Markt

Klimaat-escaperoom

In de mobiele escaperoom worden inwoners uitgedaagd om samen te ontsnappen aan de gevolgen van klimaatveranderingen. Deze unieke en interactieve ervaring brengt de realiteit van klimaatverandering dichterbij en laat zien dat we - door samen te werken en slimme keuzes te maken - invloed kunnen uitoefenen op onze toekomst. De escaperoom leert spelenderwijs over de uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd.

Meer informatie

Meer informatie de Klimaatmarkt en acties is te vinden op de pagina van de Klimaatmarkt.