Verkoop zwak alcoholhoudende dranken

Er komt veel kijken bij de voorbereiding van een feest. Of het nu gaat om een klein of een groot evenement. Als organisator bent u met veel dingen tegelijk bezig. U zorgt voor de aanvraag van de evenementenvergunning, u regelt de muziek, de locatie en natuurlijk ook de hapjes en drankjes. Bent u van plan om tijdens uw evenement zwak alcoholhoudende dranken te schenken? Dan moet u hier een ontheffing voor hebben, een zogenaamde ontheffing artikel 35 van de Alcoholwet.

Wat wordt verstaan onder zwak alcoholhoudende dranken?

Zwak alcoholhoudende drank heeft een alcoholpercentage onder de 15%. Voorbeelden zijn bier, wijn, port, sherry, vermout. Maar ook mixdranken. Bij een alcoholgehalte van 15% of meer is er sprake van sterke drank.

Waarom moet u een ontheffing aanvragen?

Om alcohol te mogen schenken tijdens uw evenement heeft u een ontheffing van de Alcoholwet nodig. Met de ontheffing krijgt u toestemming voor het schenken van zwak alcoholhoudende dranken bij bijzondere gelegenheid van tijdelijke aard (maximaal 12 dagen). Het schenken van sterke drank is verboden.

Wanneer moet u de ontheffing aanvragen?

U moet minimaal acht weken voor het evenement een ontheffing van de Alcoholwet aanvragen. Vraag de ontheffing gelijk aan met de aanvraag evenementenvergunning. Als wij uw aanvraag niet op tijd kunnen behandelen, heeft dat tot gevolg dat u geen alcohol mag verkopen.

 

Vergunning aanvragen of melding doen?

De vergunning aanvragen of een melding doen kan via de Vergunningenchecker. Kies daar de activiteit die u wilt aanvragen, door op de tegel te klikken. Volg de vragen om te weten aan welke verplichtingen u moet voldoen.

Vergunningenchecker

Heeft u de Vergunningenchecker al gestart en ingevuld maar wilt u de aanvraag/melding wijzigen of aanvullen? Dat kan met de Vergunningintaker.

Vergunningintaker

Is het niet mogelijk om de aanvraag online in te dienen? Maak dan een afspraak maken met één van onze medewerkers APV-Bijzondere Wetten.

Voor een ontheffing van de Alcoholwet betaalt u € 75,00.

Om in aanmerking te komen voor een ontheffing, moet u aan onderstaande voorwaarden voldoen.

  • U bent minimaal 21 jaar;
  • U bent van onbesproken gedrag volgens het Alcoholbesluit;
  • U moet in het bezit zijn van een verklaring sociale hygiëne.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11

Is het niet mogelijk om de aanvraag online in te dienen? Maak dan een afspraak maken met één van onze medewerkers APV-Bijzondere Wetten.