Oude Rondweg

De Oude Rondweg is een belangrijke verbindingsweg om het verkeer van en naar diverse wijken in Oldenzaal te ontsluiten. Deze weg staat een aantal keren op de verkeersknelpuntenlijst en wordt nu aangepakt. Zowel de weg als de kruispunten worden veiliger gemaakt voor fietser en automobilist.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid en de busroute gewijzigd.

 

 


Wijziging voorrangssituatie kruising Engelbertinklaan/Oude Rondweg

Het doorgaand verkeer op de Oude Rondweg moet voorrang gaan verlenen aan verkeer vanuit de Engelbertinklaan en Anjerstraat. Door de voorrangssituatie aan te passen, wordt het kruispunt veiliger voor fietsers en hoeven fietsers en bussen minder lang te wachten.

Verhoging van de fietsoversteek op de rotonde

Bij de rotonde, ter hoogte van de Leliestraat, wordt de fietsoversteek aangepakt. Deze wordt iets verhoogd aangelegd, zodat fietsers beter opvallen tijdens het oversteken.

Rode fietsstroken

Een deel van de Oude Rondweg krijgt rode fietsstroken. Het gaat om het gedeelte tussen de Engelbertinklaan en de Operalaan. Fietsers krijgen hiermee een duidelijke eigen plek op de weg.

Overige werkzaamheden

Op de Oude Rondweg worden het asfalt en de belijning vervangen én de inritten naar de Leliestraat en Savornin Lohmanstraat worden vernieuwd. Ook vernieuwen we de bushaltes aan de Anjerstraat. Het gaat om de bushaltes gelegen tussen de Oude Rondweg en de Leliestraat/Savornin Lohmanstraat.


Het verkeer wordt op diverse momenten omgeleid, omdat de Oude Rondweg dan dicht is. Dit geldt ook voor de bus. De omleidingen worden door borden aangegeven. Verder zijn de uitritten aan de Anjerstraat/Leliestraat en Anjerstraat/Savornin Lohmanstraat tijdelijk dicht.

Een overzicht van de werkzaamheden vindt u op onderstaande  situatieschetsen.

 

  • Maandag 11 oktober: start werkzaamheden aan de inritten aan de Leliestraat/Anjerstraat en Mr. de Savornin Lohmanstraat/Anjerstraat. Vanaf dat moment zijn deze inritten ongeveer twee weken afgesloten.
  • Vanaf  maandag 18 oktober: start overige werkzaamheden aan de Oude Rondweg.
     

De werkzaamheden duren in totaal ongeveer drie weken.


Wilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Sven Mulder van het team realisatie via telefoonnummer (0541) 58 81 88 of e-mailadres s.mulder@oldenzaal.nl.

Volg ons ook op: