Oplaadpalen elektrische auto's

De gemeente stimuleert het gebruik van schone, elektrische auto's en wil meer openbare elektrische oplaadpalen in de stad. Deze laadpalen komen op locaties die door gebruikers worden aangevraagd  of op strategische locaties waar naar verwachting in de behoefte van e-rijders wordt voorzien.

Openbare oplaadpalen
 

Er zijn inmiddels zes openbare oplaadpalen op gemeentegrond, namelijk aan de Ganzenmarkt (2), Lübeckstraat, Wilhelminastraat, Henegouwenlaan en Het Nardusboer. De laadpunten zijn niet gekoppeld aan één gebruiker. Iedereen met een oplaadpas kan de oplaadpalen gebruiken. De gemeente kiest een geschikte locatie voor een openbare oplaadpaal, rekening houdend met de aanvragen en toegankelijkheid.

Aanmelden
 

Voor het realiseren van in totaal 9 oplaadpalen, heeft de gemeente een overeenkomst met de firma Allego. Heeft u een elektrische auto en bent u afhankelijk van openbare oplaadpalen of overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? En wilt u een openbaar laadpunt? Dan kunt u een aanvraag indienen via www.openbaarladen.nl. De exploitant en de gemeente bekijken vervolgens of het mogelijk is om op een bepaalde locatie een oplaadpaal te plaatsen.
 

Privé oplaadpaal

De gemeente plaatst geen oplaadpaal op particulier terrein. U kunt vaak zelf eenvoudig een privé oplaadpaal laten plaatsen op uw privéterrein door verschillende aanbieders van oplaadpunten.