Oplaadpalen elektrische auto's

De gemeente stimuleert het gebruik van schone, elektrische auto's en wil meer openbare elektrische oplaadpalen in de stad. Deze laadpalen komen op locaties die door gebruikers worden aangevraagd  of op strategische locaties waar naar verwachting in de behoefte van e-rijders wordt voorzien.

Openbare oplaadpalen

Openbare oplaadpalen vindt u in de volgende straten: Ganzenmarkt, Wilhelminastraat, Lubeckstraat, Henegouwenlaan, Het Nardusboer, Erve Wolbert, Klompenmaker, Thijlaan, Haverstraat, Berkstraat en Burgemeester Wallerstraat. De laadpunten zijn niet gekoppeld aan één gebruiker. Iedereen met een oplaadpas kan de oplaadpalen gebruiken. De gemeente kiest een geschikte locatie voor een openbare oplaadpaal, rekening houdend met de aanvragen en toegankelijkheid.

Locaties laadpalen

Aanmelden

Voor het realiseren van oplaadpalen heeft de gemeente een overeenkomst met de firma Allego. Heeft u een elektrische auto en bent u afhankelijk van openbare oplaadpalen of overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? En wilt u een openbaar laadpunt? Dan kunt u een aanvraag indienen via www.openbaarladen.nl. De exploitant en de gemeente bekijken vervolgens of het mogelijk is om op een bepaalde locatie een oplaadpaal te plaatsen.

Privé oplaadpaal

De gemeente plaatst geen oplaadpaal op particulier terrein. U kunt vaak zelf eenvoudig een privé oplaadpaal laten plaatsen op uw privéterrein door verschillende aanbieders van oplaadpunten.