Groene tuin metamorfose

Winnaars bekend!

Ook dit jaar hebben de gemeente Oldenzaal, WBO wonen en het ZONE.College weer een prijsvraag georganiseerd voor tuineigenaren of huurders met een versteende voortuin. Deelnemers maakten kans op een nieuwe groene voortuin t.w.v. €1.000,-. Een groene tuin past namelijk beter bij het veranderende klimaat en draagt bij aan het verminderen van wateroverlast, droogte en hittestress in Oldenzaal.

Studenten van het ZONE.College gaan samen met de winnaars vanaf januari aan de slag om hun voortuin om te toveren tot een groene en klimaatbestendige tuin. Daarbij is er aandacht voor biodiversiteit, waterberging en het tegengaan van hittestress. Zo wordt Oldenzaal weer een stukje groener en mooier!

Groen en gezond Oldenzaal

Met de groene voortuinen actie wil de gemeente meer bewustzijn creëren op het gebied van klimaat adaptieve tuinen. Door groene tuinen wordt de kans op wateroverlast, hittestress en droogte tegengegaan. Water kan beter de grond intrekken en er zijn minder tegels die warmte vasthouden in de zomer.

“We kijken er echt naar uit een voortuin te hebben die veel meer dan nu bijdraagt aan een beter klimaat én veel leuker is om naar te kijken”, Winnaar 2021.

Laat je inspireren

Heb je je niet ingeschreven, maar wil je toch aan de slag met het vergroenen van jouw eigen tuin? Neem dan eens een kijkje op www.groenblauwtwente.nl voor tips en inspiratie.