Ontwikkeling woongebied Stakenbeek

Wonen in het groen aan de rand van het centrum. Dat kan straks in het woongebied Stakenbeek. Het is de bedoeling om 130 woningen in dit gebied te realiseren, variërend van appartementen (in de huur- en koopsfeer) tot rijwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en vrije kavels. Je woon-droom realiseren met anderen via een CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekijk de interactieve kavelkaart

Het woongebied Stakenbeek wordt ontwikkeld tot een mooie woonlocatie aan de rand van het centrum. In het gebied tussen de spoorlijn, de Parallelstraat, de Helmichstraat, de Stakenbeek en de Burgemeester Wallerstraat/ Spoorstraat worden ongeveer 130 woningen gerealiseerd.

Wanneer worden de kavels uitgegeven?

Begin 2016 is de eerste uitgifte van particuliere kavels in woongebied Stakenbeek gestart. Het ging om het gebied tussen de Enschedesestraat en De Spinner.  De volgende uitgifte (eerste fase, tweede uitgifte) start naar verwachting na de zomervakantie.  Dit betreft het gebied tussen De Spinner en de Helmichstraat. Bij de eerste uitgifte was veel vraag naar kavels voor vrijstaande woningen. Ook de vraag naar grotere kavels kwam nadrukkelijk naar voren. Daarom biedt de gemeente bij de tweede uitgifte 13 kavels voor vrijstaande woningen met verschillende grootte aan.

Worden er ook kavels via projectontwikkelaars uitgegeven?

Ja, een rij van 6 woningen aan de Bisschop Balderikstraat en maximaal 10 grondgebonden woningen aan De Wever en De Snijder. Via een prijsvraag zullen de ontwikkelaars worden gekozen. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2018  bekend is welke projectontwikkelaar de woningen gaat bouwen.

Bij de eerste uitgifte zijn ook kavels verkocht aan projectontwikkelaars. Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met onderstaande makelaars:

KockVanBenthem Makelaars, tel. (0541) 52 20 22 (twee-onder-een-kapwoningen aan De Spinner);

Schasfoort makelaars, tel. (0541) 532500 (appartementencomplexen, een rij van vier woningen en een rij van zes woningen aan de Bisschop Balderikstraat).

Sociale huurwoningen?

Met WBO Wonen is afgesproken dat zij ongeveer tien betaalbare en duurzame grondgebonden huurwoningen realiseren. Deze woningen zijn interessant voor 1- en 2 persoonshuishoudens en starters. De woningen zullen worden gebouwd aan De Wever, langs de Groene Loper.

Houd hiervoor ons nieuws in de gaten.

Wilt u meer informatie over dit project? Bekijk de presentatie van de informatiebijeenkomst van 29 oktober 2015:
PDFwoongebied Stakenbeek informatiebijeenkomst 29 oktober 2015.

PDFOldenzaal beeldkwaliteitsplan bebouwing
PDFnadere-eisen-bisschop-balderikstraat.pdf

 

Hebt u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Anneke van Oss, projectleider woongebied Stakenbeek.