Ontwikkeling woongebied Stakenbeek

Wonen in het groen aan de rand van het centrum. Dat kan straks in het woongebied Stakenbeek. Het is de bedoeling om 130 woningen in dit gebied te realiseren, variërend van appartementen (in de huur- en koopsfeer) tot rijwoningen, twee-onder-een-kap-woningen en vrije kavels. Je woon-droom realiseren met anderen via een CPO project (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) behoort ook tot de mogelijkheden.

Bekijk het kavelkaartje

Het woongebied Stakenbeek wordt ontwikkeld tot een mooie woonlocatie aan de rand van het centrum. De verwachting is dat er vanaf 2017 in het gebied tussen de spoorlijn, de Parallelstraat, de Helmichstraat, de Stakenbeek en de Burgemeester Wallerstraat/ Spoorstraat ongeveer 130 woningen gerealiseerd worden.

Wanneer worden de kavels uitgegeven?

De uitgifte van de particuliere kavels voor de eerste fase is begin 2016 gestart. Dit betreft het gebied tussen de Enschedesestraat en De Spinner. Op één na zijn alle vrijstaande kavels verkocht. De kavels voor twee-onder-een kapwoningen zijn verkocht of in optiegegeven. Een overizcht van de kavels vindt u op de kavelkaart bovenaan op deze pagina.

Behoort een CPO project (nog) tot de mogelijkheden?

Eind december 2015 heeft zich een groep gemeld voor het project Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Samen hebben zij de vereniging CPO Oldenzaal Centraal opgericht om hun woondroom te realiseren.  Neem voor meer informatie contact op met Anneke van Oss, telefoon (0541) 58 81 11 of de voorzitter van de vereniging Robbert van den Broek: e-mail:  robbert_van_den_broek@hotmail.com.

Worden er ook kavels via projectontwikkelaars uitgegeven?

Ja, de appartementencomplexen en de woningen, een rij van 4 woningen en een rij van 6 woningen aan de Bisschop Balderikstraat, worden gerealiseerd door Janssen de Jong Projectontwikkeling in samenwerking met Segerink Aannemersbedrijf. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau John Velthuis. Indien u belangstelling hebt voor de appartementen en woningen, kunt u contact opnemen met KockVanBenthem Makelaars, tel. (0541) 52 20 22.

De combinatie Van Benthem’s Aannemersbedrijf en Wiggers Vastgoed gaan twee-onder-een-kapwoningen aan De Spinner realiseren. Rikkerink Bouwdesign is verantwoordelijk voor het ontwerp. Indien u belangstelling hebt voor deze woningen, kunt u contact opnemen met Schasfoort Makelaars, tel. (0541) 53 25 00.

Wanneer gaat dit gebeuren?

De eerste fase is bouwrijp.

Houd hiervoor ons nieuws in de gaten.

Wilt u meer informatie over dit project? Bekijk de presentatie van de informatiebijeenkomst van 29 oktober 2015:
PDFwoongebied Stakenbeek informatiebijeenkomst 29 oktober 2015.

PDFOldenzaal beeldkwaliteitsplan bebouwing
PDFnadere-eisen-bisschop-balderikstraat.pdf

 

Hebt u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Anneke van Oss, projectleider woongebied Stakenbeek.