Stichting Carmelcollege ontvangt gouden erepenning

25 september 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Op vrijdag 22 september 2023 reikte burgemeester Patrick Welman de gouden erepenning met bijbehorende oorkonde uit aan het bestuur van de Stichting Carmelcollege. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van 100 jaar voortgezet onderwijs in Noordoost-Twente in de stadhuishal.

“In 1922 werd de stichting opgericht door Karmelieten. De school (het huidige Twentse Carmel College) is in 1923 gestart in 2 lokalen aan de Ootmarsumsestraat. De eerste leraren waren paters die in het naastgelegen klooster woonden. Stichting Carmelcollege (en daarmee het Twents Carmel College) stond aan de wieg van de verdere ontwikkeling van het voorgezet onderwijs in Noordoost-Twente en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een instelling met een breed onderwijsaanbod. Een gouden erepenning als blijk van waardering is dan ook meer dan terecht!”, aldus burgemeester Patrick Welman.

Breed onderwijsaanbod

Stichting Carmelcollege verzorgt een breed onderwijsaanbod: van praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo tot gymnasium. Het Twents Carmel College biedt onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in 3 plaatsen (Oldenzaal, Denekamp en Losser) op 6 locaties.

Al 100 jaar een begrip in Oldenzaal

Stichting Carmelcollege is een begrip in Oldenzaal en omstreken en verdient deze waardering van de gemeente Oldenzaal voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het voorgezet onderwijs in Noordoost-Twente.