Teamleider financiën domein Bedrijfsvoering

Oldenzaal (circa 32.000 inwoners) is de Glimlach van Twente. Een compacte stad waar je naar hartenlust kunt werken, wonen en leven. Als werkgever stimuleert de ‘meest Bourgondische stad boven de rivieren' eigen initiatief en ambitie. Voor ons team financiën van het domein Bedrijfsvoering zoeken we een teamleider (28 - 36 uur). Pas jij bij Oldenzaal?


De ideale kandidaat bouwt door aan een bestendige en consequente financiële organisatie en is daarnaast in persoon, een verfrissende sparringpartner voor het management en bestuur op de financiële aspecten. We onderschrijven horizontale sturing en zoeken een teamleider die dit faciliteert en een voorbeeldrol heeft. Je benadert vraagstukken multidisciplinair en stimuleert daarbij samenwerking. Je succes ligt in het team-overstijgend denken en handelen. Je weet vanuit eigen drive en ambitie anderen mee te krijgen en aan te zetten tot actie.


Jij gaat ca. 20 financiële collega’s laten excelleren en bent daarbij hiërarchisch verantwoordelijk voor het team financiën. Daarbij horen (team)plannen, managementrapportages en de financiële verantwoordelijkheid. Je draagt als lid van het domein MT - samen met de domeinmanager, 2 medeteamleiders en een strategisch projectleider - bij aan de koers en de doorontwikkeling van het domein Bedrijfsvoering. Vanuit jouw functie kun je opdrachtgever worden voor organisatiebrede projecten. Het aandachtsveld van de teamleider Financiën is bestuurlijk gevoelig. Je bent daarbij vaak sparringpartner voor het concern MT, het college en de raad. Ook extern vertegenwoordig je de gemeente in diverse (regionale) samenwerkingsverbanden. Daarnaast is er de nadrukkelijke wens tot het verbeteren en digitaliseren van de P&C-cyclus. Ervaring met het digitaliseren van de P&C-cyclus, of een vergelijkbaar traject, is dan ook een pré.


Stabiliteit in een tijd van nieuwe eisen, nieuwe systematieken en gemeentelijke ontwikkelingen: de uitdagingen voor het team financiën. De organisatie vraagt om een stabiele, betrouwbare en veilige financiële positie. Ondertussen gaan de ontwikkelingen in hoog tempo door. Samen met de collega’s in het team werk je aan de P&C-cyclus en het behouden en waar mogelijk versterken van de financiële positie van de organisatie. Je team staat voor de financiële basis van het primair proces en je geeft leiding aan en spart met gedreven professionals in een sterk veranderende omgeving. De gemeente Oldenzaal heeft behoefte aan een teamleider voor een daadkrachtig team financiën, een team dat goede betrekkingen en samenwerking hand in hand laat gaan met rechtmatigheid, planmatigheid en resultaat. Financiën kent daarbij vele aspecten. Te denken valt aan financieel beleid, financiële administratie, grondexploitaties, administratieve organisatie, BBV regelgeving, financial controlling, begroting, jaarrekening en -verslagen. Het team is daarnaast zeer collegiaal en houd naast het werk ook van informele activiteiten.


Het domein Bedrijfsvoering ondersteunt en adviseert (gevraagd en ongevraagd) alle domeinen, waardoor die hun werk goed kunnen doen binnen de gestelde middelen en gestelde kaders. Ter ondersteuning van de gemeentelijke dienstverlening streven de medewerkers in het domein naar duurzame inzetbaarheid, procesoptimalisatie, verdere digitalisering, optimale systemen en administratieve lastenverlichting. De klanten van team Financiën zijn dus voornamelijk interne collega’s, op zowel bestuurlijk als ambtelijk vlak, met als doel de externe klant maximaal te bedienen.


Wij vragen een bewezen HBO+ niveau op financieel terrein. Ervaring  met financiën (niet per se als leidinggevende) in een bestuurlijke omgeving als een (gemeentelijke) overheid is een pré.

Wij zoeken een nieuwe collega, met een heldere visie op de gemeente van de toekomst en de financiële functie. Je bent in staat om verbindingen te leggen met aangrenzende vakgebieden en ketenpartners. Je hebt een sterke visie op het adviseurschap en inlevingsvermogen. De functie is bij uitstek geschikt voor een stevige en proactieve kandidaat die een stap vooruit denkt en uiterst alert is op het proces. Daarbij ben je zowel resultaat- als relatiegericht. Je bent dan ook - naast je advieskracht als financieel expert - iemand die gebruik maakt van de deskundigheid van zijn medewerkers en breed geïnteresseerd is in andere bedrijfsvoering aspecten. Heb je nog geen leidinggevende ervaring, maar wel ambitie? Je krijgt de ruimte om je te ontwikkelen tot de leidinggevende van de toekomst!


De gemeente Oldenzaal beschikt over aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een prima werkomgeving. Zo kun je je werkweek flexibel invullen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, vastgesteld op maximaal € 5.169 euro bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van het bruto salaris. Je wordt aangesteld voor de duur van 1 jaar en bij wederzijdse tevredenheid kan dit daarna worden omgezet in een vast dienstverband.


Informatie

Heb je vragen over de functie, neem contact op met Jan Meijerink, domeinmanager Bedrijfsvoering, telefoon 06 10 10 38 98. Heb je vragen over de selectieprocedure? Neem dan contact op met P&O via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Interesse in deze functie?

Je sollicitatie ontvangen wij dan graag uiterlijk 24 oktober 2021. Deze kun je mailen via sollicitatie@oldenzaal.nl ter attentie van Jan Meijerink, onder vermelding van “Teamleider financiën”. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 44. Een assessment kan deel uit maken van de procedure.

Acquisitie van bureaus wordt niet op prijs gesteld.