Uittreksel Basisregistratie personen (BRP)

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt, bij een examen en soms bij het overschrijven van een kentekenbewijs. Op een afschrift staat uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en adres. Ook andere gegevens zijn mogelijk. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het nodig heeft.

Hou ook rekening met het volgende:

  • U kunt een uittreksel voor een ander ophalen. U moet dan wel schriftelijke toestemming hebben (en een geldig identiteitsbewijs van uzelf en van de ander).
  • Er zijn ook andere uittreksels uit de BRP, zoals Bewijs van Nederlanderschap of een Bewijs van in leven zijn.

U kunt een uittreksel opvragen om te bewijzen dat u ingeschreven staat in de gemeente. Dat kan alleen bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in het buitenland, dan is de aanvraag van een uittreksel BRP niet mogelijk. U kunt wel een uittreksel niet-ingezetenen (RNI) aanvragen bij het RNI-loket, in deze regio via de gemeente Almelo.

U kunt uw uittreksel online aanvragen met DigiD. Het uittreksel wordt dan per post naar u verzonden. Houdt u er rekening mee dat het 5 werkdagen duurt voordat u het uittreksel heeft ontvangen.

Uittreksel Basisregistratie personen aanvragen

U kunt uw persoonlijke uittreksel krijgen bij de publieksbalie op het stadhuis. Het is klaar terwijl u wacht.

Wij werken alleen op afspraak. U weet dan precies wanneer u aan de beurt bent. Gebruik de knop hieronder.
Wilt u liever niet online de afspraak inplannen, dan kunt u dat ook telefonisch doen via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Afspraak maken

Wat heeft u nodig?
• Een geldig legitimatiebewijs
• U dient het document vooraf te betalen, dat kan met uw pinpas.

Wat heeft u nodig?

• Een geldig legitimatiebewijs
• U dient het document vooraf te betalen, dat kan met uw pinpas.

Een uittreksel Basisregistratie persoonsgegevens (BRP) kost € 12,50.(tarief 2021)

Het is mogelijk een ander te machtigen om het uittreksel voor u af te halen. Diegene heeft dan een getekende verklaring van u nodig waarin u toestemming geeft en beschrijft waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Ook heeft hij of zij van u beiden een (kopie van een) geldig legitimatiebewijs nodig. Een machtiging is niet nodig als een ouder een uittreksel wil aanvragen voor een thuisinwonend minderjarig kind.

Het uittreksel kan ook in een vreemde taal worden afgegeven.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11