Uittreksel Basisregistratie personen (BRP)

Met een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt, bij een examen en soms bij het overschrijven van een kentekenbewijs. Er kunnen verschillende gegevens, zoals uw naam, adres en historische adressen op het uittreksel worden gezet. Geef daarom duidelijk aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

U kunt uw uittreksel online aanvragen met DigiD. Het uittreksel wordt dan per post naar u verzonden. Houdt u er rekening mee dat het 5 werkdagen duurt voordat u het uittreksel heeft ontvangen.

Uittreksel Basisregistratie personen aanvragen

U kunt het uittreksel ook op afspraak aanvragen bij de publieksbalie op het stadhuis. Neemt u dan uw identiteitsbewijs mee. U kunt onderstaande knop gebruiken om een afspraak te maken.
Wilt u liever niet online de afspraak inplannen, dan kunt u dat ook telefonisch doen via telefoonnummer (0541) 58 81 11.

Afspraak maken

Wat heeft u nodig?
• Een geldig legitimatiebewijs
• U dient het document vooraf te betalen, dat kan met uw pinpas.

Een uittreksel BRP kost € 13,00

Het is mogelijk een ander te machtigen om het uittreksel voor u af te halen. Diegene heeft dan een getekende verklaring van u nodig waarin u toestemming geeft en beschrijft waarvoor u het uittreksel nodig heeft. Ook heeft hij of zij van u beiden een (kopie van een) geldig identiteitsbewijs nodig. Een machtiging is niet nodig als een ouder een uittreksel wil aanvragen voor een thuisinwonend minderjarig kind.

Het uittreksel kan ook in andere talen worden afgegeven. U kunt bij uw aanvraag aangeven in welke taal u het uittreksel nodig heeft.

Woont u in het buitenland, dan is de aanvraag van een uittreksel BRP niet mogelijk. U kunt wel een uittreksel niet-ingezetenen (RNI) aanvragen bij het RNI-loket, in deze regio via de gemeente Almelo.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11