Spoorveiligheid

Gevaarlijke stoffen over het spoor, wat moet ik doen?

In de regio Twente worden gevaarlijke stoffen door treinen over het spoor vervoerd, deze treinen rijden door de gemeenten: Almelo, Hengelo, Borne, Rijssen/Holten, Wierden, Losser, Dinkelland, Oldenzaal en Hof van Twente. Bij de gevaarlijke stoffen kan gedacht worden aan brandbare stoffen, giftige stoffen en explosieve stoffen. De kans dat een incident zich voordoet is zeer klein maar als er iets gebeurt kunnen de gevolgen groot zijn. Het duurt maximaal 15 minuten voordat hulpdiensten ter plaatse zijn tijdens een incident. In deze eerste 15 minuten zullen omwonenden en omstanders zichzelf en elkaar zo veel mogelijk moeten helpen. 

In het filmpje 'Spoorveiligheid in Oldenzaal' krijgt u meer informatie over spoorveiligheid in Oldenzaal, welke organisaties betrokken zijn en wat zij doen.

Meer informatie

Daarnaast is er ook een informatiekaart beschikbaar waarop u in één oogopslag ziet wat u het beste kunt doen bij een bepaald soort incident. Een handige kaart om goed te bekijken en te bewaren. U kunt PDFde informatiekaart downloaden of af halen bij het stadhuis. Kijk op de website van de Veiligheidsregio Twente voor meer informatie.