Week van de Ontmoeting: Kom erbij, Oldenzalers!

19 september 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

Van 28 september tot en met 9 oktober 2023 staat Oldenzaal in het teken van de "Week van de Ontmoeting," een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door de gemeente Oldenzaal in samenwerking met verschillende maatschappelijke organisaties. Deze week biedt een scala aan activiteiten waarbij mensen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe connecties kunnen leggen. Het draait allemaal om verbinding, iedereen is welkom en de activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Bespreekbaar maken

Deze week wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als onderdeel van het actieprogramma "Eén tegen eenzaamheid." Het doel is om eenzaamheid onder zowel ouderen als jongeren in Nederland tegen te gaan door het vroegtijdig opsporen en bespreekbaar maken van eenzaamheid.

Eenzaamheid van jong tot oud

Langdurige eenzaamheid kan leiden tot een gevoel dat anderen vreemden voor je worden en dat je een negatief beeld krijgt op de wereld of jezelf. Het kan zijn dat iemand zich minder beweegt en minder gezond eet. Maar ook kan het steeds moeilijker worden sociale contacten aan te gaan. Dat heeft dan weer invloed op vriendschappen, kan leiden tot baanverlies, zorgmijding en sociaal isolement. Eenzaamheid treft niet alleen ouderen, maar ook steeds meer jongeren en alleenstaanden. De gemeente Oldenzaal neemt deel aan de Week van de Ontmoeting, om mensen op het spoor te zetten van activiteiten waar je mensen kunt ontmoeten en een stap kunt zetten tegen eenzaamheid.

Activiteiten voor alle Oldenzalers

Tijdens de Week van de Ontmoeting zijn inwoners, hun naasten, mantelzorgers en professionele zorgverleners van harte welkom. Het thema is ‘Kom erbij Oldenzalers’ en je kunt je laten informeren over de mogelijkheden in de stad om anderen te ontmoeten. Van 28 september tot en met 9 oktober zijn er verschillende leuke activiteiten voor jong en oud, van koffie-inlopen tot een ‘social friday’. Meer informatie is te vinden op de website van Impuls

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier