Werken bij

De gemeente Oldenzaal is een aantrekkelijke werkgever. Werken bij de gemeente Oldenzaal, betekent met plezier naar je werk gaan. De sfeer is informeel, vriendelijk en ontspannen. Bij de gemeente Oldenzaal doe je werk dat er toe doet. Je werkt voor de inwoner van Oldenzaal. Het belang van de stad staat bij alles wat je doet voorop. Bij de gemeente Oldenzaal werken circa 300 medewerkers voor ruim 32.000 inwoners.


Bekijk actuele vacatures in het vacatureoverzicht


De gemeente Oldenzaal biedt verschillende stage- en afstudeermogelijkheden op verschillende niveaus, van VMBO tot WO. Daarnaast is het via het Traineeship Twentse Overheid mogelijk een unieke en veelzijdige traineeship te volgen. Het traineeship biedt je de mogelijkheid in twee jaar tijd drie uitdagende projecten uit te voeren voor verschillende overheidsorganisaties in Twente. Het traineeship is door de combinatie van een volwassen baan en een intensief leertraject een geweldige leerschool.

Wil je werkervaring opdoen bij de gemeente Oldenzaal? Of lijkt het je interessant bij ons af te studeren? We bieden regelmatig stage- en afstudeerplekken aan op verschillende niveaus. Ook een snuffelstage behoort tot de mogelijkheden. Een snuffelstage is een goede manier je te oriënteren op een beroep of een profiel. Het je een idee voor een afstudeeropdracht of interesse in een stageplek? Stuur je CV en een motivatiebrief naar sollicitatie@oldenzaal.nl.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over stage en afstuderen bij de gemeente Oldenzaal contact op met team P&O, via (0541) 58 81 11.


Het Traineeship Twentse Overheid is een samenwerking tussen negen Twentse overheidsorganisaties: de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Losser, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente en Regio Twente. Als trainee voer je in twee jaar tijd drie uiteenlopende projecten uit op verschillende afdelingen binnen deze organisaties. Een unieke combinatie van werken, leren en persoonlijke ontwikkeling. Een prachtige kans, voor de trainee én voor de deelnemende organisaties. Grijp ‘m ook!

Meer informatie en deelnemen
Je komt in aanmerking voor het Traineeship Twentse Overheid als je onlangs bent afgestuurd (maximaal twee jaar geleden) of dat binnenkort gaat doen. Deelnemen betekent volmondig ja zeggen om het beste uit jezelf te halen, nieuwe kwaliteiten in jezelf te ontdekken en bovenal een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Houd onze website in de gaten voor nieuwe inschrijfmogelijkheden.

Wil je meer duidelijkheid over een onderwerp of heb je een specifieke vraag? Neem dan contact op met Marieke Nijkamp, telefoon 06 55 18 65 80 of per e-mail m.nijkamp@regiotwente.nl.

organogram website


Binnen de gemeente Oldenzaal werken we vanuit de volgende kernwaarden:

  • Betrokkenheid: We kennen de stad, weten de weg en we horen wat er leeft. Maar bovenal hebben we hart voor Oldenzaal.
  • Verantwoordelijkheid: We nemen onze verantwoordelijkheid en proberen onze dienstverlening steeds te verbeteren. De resultaten van ons werk laten we zien: we zijn open over wat we doen.
  • Samenwerking en samenhang: We beseffen dat we samen een beter resultaat bereiken. Daarom respecteren we de inbreng van collega's en andere deskundigen. Door inhoudelijk zaken met elkaar af te stemmen, verbeteren we ons werk.

De werksfeer is prettig, open en informeel. Door onze grootte, circa 300 medewerkers, zijn de lijnen kort en heb je veel vrijheid in de manier waarop je jouw resultaten behaalt. We vinden het belangrijk dat je zelf een grote rol speelt in je eigen ontwikkeling en het verloop van je carrière. Tijdens werkbegeleidingsgesprekken maak je hierover afspraken met je leidinggevende.

De gemeente Oldenzaal biedt goede arbeidsvoorwaarden (CAO Gemeenten – Personeelsregeling Oldenzaal), goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en voldoende ruimte voor een privéleven.


Voor het goed kunnen uitvoeren van onze taken, zoeken we mensen met de juiste kennis, het juiste gedrag en de juiste talenten. Als medewerker van de gemeente Oldenzaal ben je klantgericht, resultaatgericht en flexibel. Je bent empatisch en weet wat er bij inwoners leeft. Binnen de kaders van je baan pak je je rol. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en stelt je flexibel op. Je staat middenin de gemeenschap. Dit betekent dat je inwoners actief betrekt bij vraagstukken die hen persoonlijk aangaan. Je laat je adviseren en ontwikkelt samen met je collega’s verrassende en innovatieve oplossingen.


De veranderingen in de gemeentelijke wereld volgen zich in een hoog tempo op. Functies veranderen vaker en sneller. Leren en jezelf blijven ontwikkelen is dan ook essentieel om goed te kunnen blijven functioneren. De gemeente Oldenzaal stimuleert eigen initiatief en gezonde ambitie en biedt passende opleidingen. Niet alleen binnen de gemeente zijn er doorgroeimogelijkheden, ook de regio biedt kansen.


Is doorgroeien binnen de gemeente Oldenzaal niet mogelijk, dan biedt Twentse kracht loopbaankansen. Twentse Kracht is hét platform waarin de samenwerking tussen 18 overheidsorganisaties wordt gecoördineerd. Alle 14 Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen, Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, Veiligheidsregio Twente en Regio Twente werken samen op het gebied van mobiliteit van de Twentse ambtenaren. Doel is het creëren van een gezamenlijke arbeidsmarkt waarbinnen alle Twentse ambtenaren ondersteund worden in optimale duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Op de website van Twentse Kracht vind je vacatures, evenals klussen en projecten van de samenwerkende organisaties. Via de Twentse School worden diverse trainingen en workshops aangeboden voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Werken bij een gemeente betekent werken in een dynamische omgeving. Gemeenten krijgen de komende jaren steeds meer te maken met grote veranderingen en complexere vraagstukken. Veranderende vormen van samenwerking, digitalisering, vergrijzing, migratiestromen, economie en technologie en steeds meer taken die vanuit het Rijk overkomen naar gemeenten. Bovendien wordt het steeds belangrijker ruimte te geven aan initiatieven van inwoners en ondernemers. We gaan van een overheid die alles regelt, naar een overheid die ruimte biedt voor initiatieven van buiten. Van gemeenteambtenaren wordt verwacht dat ze het vermogen hebben mee te denken en mee te bewegen met inwoners, klanten en partners. Als ambtenaar ben je transparant, toegankelijk en verbindend. Je staat middenin de samenleving.