Gooi niet weg, maar lever in!

09 oktober 2020


Lever je kapotte lamp in en ontvang een gratis puzzel

Van maandag 12 tot en met zaterdag 18 oktober doet gemeente Oldenzaal in samenwerking met Twente Milieu mee aan de Nationale Recycleweek. Snelle inleveraars van kapotte elektrische apparaten (bij de Beurs) en/of lampen (bij het afvalbrengpunt) ontvangen een gratis Wecycle Recycle puzzel. Maar wees er snel bij, want op=op!

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?

Denk dan aan de kringloopwinkel! Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor hergebruik. Kapotte apparaten en lampen zijn meer waard dan je denkt! Als ze worden ingeleverd bij het afvalbrengpunt of de Beurs, gaan ze naar de verwerker die alle apparaten en lampen sorteert en recyclet. Dit levert grondstoffen op voor nieuwe producten.

Samenwerking

De gemeente Oldenzaal en Twente Milieu werken al jaren samen met Wecycle. Wecycle regelt de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Door hergebruik van kapotte kleine elektrische apparaten en lampen blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 voorkomen.

afbeelding_recycleweek.jpg