Zorgaanbieders huishoudelijke ondersteuning voor 2024-2029 bekend

14 juli 2023
Laatste nieuws in Oldenzaal

​​​​​​​Vanaf 1 januari 2024 zijn bestaande en nieuwe zorgaanbieders gecontracteerd die huishoudelijke ondersteuning leveren. 12 gemeenten hebben hiervoor gezamenlijk een aanbesteding voor huishoudelijke ondersteuning doorlopen.

Voor de gemeenten Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden is de gunning op dinsdag 11 juli definitief geworden. Met het afronden van de aanbesteding zetten gemeenten zich gezamenlijk met de gecontracteerde aanbieders in om ook na 1 januari 2024 huishoudelijke ondersteuning op maat te bieden. 

Gemeente Oldenzaal contracteert 9 zorgaanbieders

In de gemeente Oldenzaal worden 9 zorgaanbieders gecontracteerd om de komende 5 jaar huishoudelijke ondersteuning te bieden via de Wmo. Het gaat om de aanbieders Asterzorg, Beter Thuis Wonen, BiOns, Buurtdiensten Nederland, Zorggroep Manna, Miep, Thuisgenoten-BTK, Thuishulp Gezellig en Tzorg. Dit betreft een mix van bestaande en nieuwe aanbieders. Niet alle huidige aanbieders zijn opnieuw gecontracteerd. In Oldenzaal valt Zorg en Plezier buiten de 9 gecontracteerde zorgaanbieders. Zij blijven echter via hoofdaannemer BiOns de huishoudelijke ondersteuning verzorgen voor hun cliënten.

Mix van bestaande en nieuwe aanbieders

Verantwoordelijk wethouder voor de Wmo Murat Yildirim is blij dat ook de komende periode sprake is van continuering van de zorg en een divers aanbod:

‘We krijgen voor de komende jaren een mooie mix van zorgaanbieders.  Zorgaanbieders waar we de afgelopen jaren al een goede samenwerking mee hebben opgebouwd en nieuwe zorgaanbieders met ruime ervaring in de huishoudelijke ondersteuning. Samen met deze zorgaanbieders werken we naast het bieden van zorg ook aan actuele vraagstukken waarbij de krapte op de arbeidsmarkt een belangrijk aandachtspunt is’.

Ondersteuning in het huishouden via de WMO

Gemeenten ondersteunen inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en mee te doen aan de maatschappij. De gemeente geeft deze ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Eén van de maatwerkvoorzieningen die hiervoor kan worden ingezet is de huishoudelijke ondersteuning. Deze wordt ingezet als inwoners niet meer op eigen kracht of met hulp van hun sociale netwerk hun huishouden op orde kunnen houden. In het huishouden kan dan ondersteuning worden verleend door een medewerker van één van de gecontracteerde aanbieders.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier