Alarmnummers

Spoedeisende hulpverlening: 112

Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulpverlening door politie, brandweer en ambulance. Het gaat om levensbedreigende situaties en misdrijven waarbij elke seconde telt. Bent u getuige van een misdrijf, zoals geweld, diefstal of inbraak? Bel ook dan 112.

Géén spoed, wél politie?: 0900 88 44

Bel dan met de politie via 0900 88 44. Hier vindt u het adres en de openingstijden van het politiebureau in Oldenzaal.

Brandweer: 112

Heeft u de brandweer nodig? Bel 112. Meer informatie over de brandweer vindt u op de website van Brandweer Twente.

Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00

Anonieme informatie over criminaliteit en misdrijven meld u bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar van 10.00 uur tot 22.00 uur en staat garant voor anonimiteit. Meer informatie vindt u op de website van Meld Misdaad Anoniem.

Risicokaart

Hulpdiensten zijn er niet altijd direct als er iets gebeurt. Iedereen is tot op een bepaalde hoogte ook zelf verantwoordelijk voor een veilig leven. Op de risicokaart lees je hoe je je eigen veiligheid kunt vergroten, waar je informatie vindt bij een noodsituatie, belangrijke telefoonnummers en wat te doen bij geen stroom, gas of water. Tip: bewaar deze kaart op een veilige plek, bijvoorbeeld in de meterkast.

PDFBekijk de risicokaart van Overijssel versie 2021

Hoe snel is de politie in Oldenzaal ter plaatse?

De politie vindt het belangrijk open te zijn over hoe snel ze er zijn als het er toe doet. Vanaf nu publiceert Politie Oldenzaal elke maand op Facebook de reactietijden.