safety-emergency iconBurgernet

Een veilige gemeente; daar maken we ons allemaal sterk voor. In samenwerking met de politie, brandweer, Openbaar Ministerie en ondernemers werkt uw gemeente aan veiligheid en leefbaarheid. Maar de belangrijkste partner bent ú! U kunt zelf een bijdrage leveren aan een prettige en leefbare woonomgeving. Meld u daarom aan voor Burgernet!

Aanmelden

U wordt Burgernetdeelnemer door u aan te melden. Dat kan op vier manieren:

  • U maakt gebruik van de Burgernetapp. Deze is gratis te downloaden via de Apple Store of via Google Play. Voordeel van de app is, dat deze gebruik maakt van GPS. Hierdoor ontvangt u altijd Burgernetberichten die betrekking hebben op de plaats waar u zich op dat moment bevindt. De app is voor alle smartphones beschikbaar.
  • Geen smartphone? Ga dan naar Burgernet en meld u aan. U ontvangt een sms’je of spraakbericht (afhankelijk van uw opgegeven voorkeur) als de politie een Burgernetactie in uw gemeente start.
  • Meldt u zich liever schriftelijk aan? Dat kan uiteraard. Op deze pagina vindt u een aanmeldformulier. Met dit formulier kunt u meerdere personen in één keer aanmelden. Vult u dit formulier zo volledig mogelijk in en stuur het naar het antwoordnummer van de politie. Postzegel is niet nodig.
  • Natuurlijk is Burgernet ook telefonisch bereikbaar. Medewerkers helpen u graag met uw aanmelding. Zij zijn maandag t/m vrijdag, van 9.00 – 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 088-965 9002.

Burgernetactie

Vindt er een vermissing, overval of diefstal in uw omgeving plaats? In geval van een acute situatie ontvangt u een sms of spraakbericht op uw telefoon. Als u getuige was van het incident of u beschikt over informatie belt u met 0800-0011. Heeft u de app gedownload? Dan kunt u via de “Bel met de politie” knop rechtstreeks contact met de meldkamer opnemen. Bij beëindiging van de Burgernetactie ontvangt u een afloopbericht.

Burgernetmail

U kunt Burgernetmail vergelijken met een digitaal buurtonderzoek. Stelt u zich eens voor: uw buren waren een weekendje weg, tijdens hun afwezigheid haalden inbrekers hun huis overhoop. Via Burgernetmail vraagt de politie Burgernetdeelnemers te reageren als zij iets hebben gezien. Hadden onbekenden ongebruikelijk veel interesse in het huis van uw buren? Vertelt uw onderbuikgevoel dat er iets niet in de haak is? Beschikt u misschien over camerabewaking? Laat het ons weten. 80% van de aanhoudingen is dankzij informatie van burgers. Naast het digitaal buurtonderzoek ontvangt u ook tips hoe u kunt voorkomen dat u zelf slachtoffer wordt.

Privacy

Als u zich aanmeldt, worden uw gegevens opgeslagen in een database van het beveiligde netwerk van de politie. Uw persoons- en locatiegegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de inzet van Burgernet. Deze gegevens worden niet gedeeld met derden. Draag uw steentje bij en word deelnemer van Burgernet!

 

Laat van je horen met Burgernet

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier