Buurtinitiatief natuurlijk spelen

De gemeente wil graag dat kinderen zo veel mogelijk buiten spelen en stimuleert de ontwikkeling van natuurlijke speelplekken. Denk aan een rioolbuis afgedekt met grond, een wilgentenenhuisje of een klimboom. Elke buurt is anders en we gaan er vanuit dat inwoners zelf het beste weten waar kinderen behoefte aan hebben als het gaat om spelen. Heeft u samen met uw buren een plan voor de herinrichting van een kleine buurtspeelplek? Dan kunt u dat indienen bij de gemeente.

Plan indienen

Samen met u en uw buren ontwikkelen we dan een plan voor natuurlijk spelen. Vanuit de gemeente is voor een buurtinitiatief natuurlijk spelen eenmalig een bedrag van €1.500 tot €3.000 beschikbaar. Voorwaarde is dat de buurt zelf meehelpt bij de aanleg en het onderhoud van de buurtspeelplek.
U kunt een aanvraagformulier downloaden op de website van Impulsexterne-link-icoon. Ingevulde formulieren kunnen bij Impuls ingediend worden. Het initiatief wordt besproken en indien uitvoerbaar en financieel haalbaar, in overleg met de buurt opgepakt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het buurtinitiatief natuurlijk spelen op de website van Impuls Oldenzaalexterne-link-icoon