identity-card iconDigiD

Wat is DigiD?

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan controleren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op DigiD.nl.

DigiD verplicht?

De gemeente heeft persoonsgegevens nodig om uw aanvraag te behandelen. Door het gebruik van DigiD heeft de gemeente de gegevens direct bij de hand. Meer informatie leest u op de website van DigiD.

Wat zijn de voordelen van DigiD?

U hoeft niet al uw gegevens opnieuw in te voeren. Deze zijn bij ons bekend als u inlogt met uw DigiD. Het transactieproces gaat sneller, is transparanter en u kunt het op iedere plek gebruiken. DigiD zorgt voor een betere controle op uw gegevens en voor een veilige manier van aanlevering. Ook voorkomen we dat iemand onder valse identiteit een aanlevering kan doen.

Hoe krijg ik mijn eigen DigiD-inlogcode?

Voor het krijgen van uw inlogcode, hoeft u zich maar 1 keer aan te melden. Dat gaat makkelijk door:

  1. Op www.digid.nl of via de website van gemeente Oldenzaal gaat u naar ‘Aanvragen DigiD’. Het DigiD-aanvraagscherm opent vanzelf.
  2. U vult daarna uw burgerservicenummer (BSN), geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan via de post een persoonlijke activeringscode naar uw (huis)adres.
  3. U activeert uw registratie door de activeringscode samen met uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen op het DigiD-activeringsscherm. U bevestigt nog een keer het wachtwoord of u kiest voor een nieuw wachtwoord.

Hoe gebruik ik DigiD?

De eerste keer dat u iets aanvraagt via het digitale loket heeft u een DigiD-gebruikersnaam met wachtwoord nodig. Dit moet omdat het om persoonlijke en vertrouwelijke gegevens gaat. U heeft een eigen DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord nodig als u een paspoort of identiteitskaart aanvraagt. Dat geldt niet voor bijgeschreven kinderen in het paspoort. Een DigiD geeft ook toegang tot de digitale diensten van andere overheidsinstellingen. Denk aan de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

DigiD app

De DigiD app is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen moeilijk wachtwoord meer te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest. Steeds meer organisaties vragen een ID-check aan bij de DigiD app. Ze willen zeker zijn dat ze de gegevens met de juiste persoon delen. Door de ID-check toe te voegen kunt u meer met uw DigiD app.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier