Doortrappen

Fietsen zorgt ervoor dat senioren langer gezond, sociaal en zelfredzaam blijven. Helaas zijn senioren ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het biedt tips om zo lang mogelijk veilig te kunnen blijven fietsen. Het motto is ' Veiliger fietsen tot je 100e'. 

De gemeente Oldenzaal zet zich samen met Veilig Verkeer Nederland, De Fietsersbond en Impuls in om invulling te geven aan Doortrappen. Dat wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.  

Doortraproutes

Doortraproutes zijn fietsroutes van ongeveer 25 kilometer. Ze gaan over redelijk ruime paden met relatief weinig en veilige kruisingen. Vaak zijn ze onderdeel van het Fietsnetwerk. De Fietsersbond heeft ook voor Oldenzaal een Doortraproute gemaakt. De Oldenzaalse Doortraproute is een mooi rondje Oldenzaal door veel groen. U hoeft natuurlijk de hele route niet in 1 keer te fietsen. Die kunt u makkelijk inkorten. 

Bekijk hier de Oldenzaalse Doortraprouteexterne-link-icoon. De overige Doortraproutes van de Fietsersbond vindt u op de website van de Fietsersbondexterne-link-icoon.

Goede afstelling van de fiets

Om prettig te fietsen moet de fiets goed afgesteld zijn op u persoonlijk. De verhouding zadel/stuur/trappers is daarbij heel belangrijk. Wat ook heel belangrijk is, is een goede bandenspanning. Dat maakt het fietsen comfortabel en soepel. 

Fietstrainingen

De gemeente Oldenzaal organiseert regelmatig Fietstrainingen. U krijgt dan tips over prettig, comfortabel en veilig fietsen. Ook leert u FietsFit-oefeningen om bijvoorbeeld uw bovenbenen te versterken, soepel achterom te kijken en in balans te blijven. 

Wilt u meer informatie of wilt u zich alvast aanmelden voor de eerstvolgende training? Stuur dan een e-mail naar info@oldenzaal.nl