Duurzaamheid

Een duurzaam Oldenzaal bereiken we alleen als we allemaal ons steentje bijdragen. Samen maken we Oldenzaal groener, schoner, veiliger en mooier. Lees hieronder meer over duurzaamheid, klimaat, energie, energiebesparing en subsidies.

Biodiversiteit

Wij zetten ons als gemeente in om de lokale biodiversiteit te beschermen en bevorderen. Voor een gezond en toekomstbestendig Oldenzaal!

Lees verder

Circulaire economie

In een circulaire economie zien we afval niet als iets zonder waarde, maar juist als grondstof om weer nieuwe producten van te maken. 

Lees verder

Energie

Energie die nooit opraakt en wordt opgewekt door bronnen die niet schadelijk zijn voor het milieu; dát is duurzame energie. 

Lees verder

Klimaat

Extreme hitte, lange droge periodes en flinke regenbuien komen steeds vaker voor. Ook in Oldenzaal. Lees meer over hoe we samen Oldenzaal klaar kunnen maken voor een veranderend klimaat.

Lees verder

Warmtetransitie

Om in 2050 volledig aardgasvrij te zijn, zullen we ons ook moeten richten op de transitie naar duurzame warmtebronnen voor het verwarmen van onze gebouwen.

Lees verder

Water en riolering

Ieder mens heeft recht op veilig en betaalbaar drinkwater en sanitaire voorzieningen. Iets wat heel vanzelfsprekend lijkt, maar het niet is.

Lees verder