build-reside iconGas Terug: Verwarming slim inregelen en gas besparen

In veel huizen zijn de radiatoren of vloerverwarming niet goed ingeregeld, waardoor de warmte vanuit de cv-ketel niet goed verdeeld wordt. Met een goed ingeregeld verwarmingssysteem kunt u veel comfort winnen, terwijl het aardgasverbruik flink omlaag gaat . Helemaal als de temperatuur van de cv-ketel daardoor ook lager kan worden gezet. Het goed instellen van de radiatoren of vloerverwarming heet ‘waterzijdig inregelen’. 

De gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen hebben samen met het Losserse buurtinitiatief Gas Terug een interactieve instructievideo laten ontwikkelen. Daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe het inregelen voor verschillende soorten verwarmingsinstallaties werkt. Door een simpel keuzeproces komt u uit bij de instructies voor uw eigen type verwarmingsinstallatie.

CV

Lager aardgasverbruik en lagere kosten

Na het inregelen stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid water die nodig is om elke ruimte goed te verwarmen. Een optimale doorstroming van radiatoren of vloerverwarming verbetert de warmteafgifte. De warmteverdeling werkt efficiënter over de verschillende kamers. Bovendien kan daardoor vaak de basistemperatuur van de cv-ketel worden verlaagd. Samen kan dit tot wel 20 procent schelen in het aardgasverbruik, zonder in te leveren op comfort.

Gas Terug

Vanaf 2019 leidde het buurtinitiatief Gas Terug succesvol vrijwilligers op, die in hun eigen buurt hielpen radiatoren beter in te regelen en cv-ketels anders af te stellen. Het doel was om buren eenvoudig te helpen aardgas te besparen. Door corona kon dit initiatief niet verder worden uitgerold. Omdat iedereen met een beetje geduld en handigheid zelf zijn systemen goed kan inregelen én om meer mensen hierbij te ondersteunen, is nu de interactieve lesvideo ontwikkeld.

Inregelkit ophalen

Bent u niet in de gelegenheid een informatieavond te bezoeken en wilt u een inregelkit van ons lenen om uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen? U kunt de kit 14 dagen lenen bij de balie in het stadhuis.

Instructievideo

Bekijk de instructievideo.

Contact

Voor technisch-inhoudelijke vragen kunt u mailen met Gas Terug via gasbesparen@gmail.com.

Trainingsavond tijdens het Energiecafe

Tijdens het Energiecafé worden inwoners weg geholpen en kunnen er vragen worden gesteld over het waterzijdig inregelen. Hier delen we ‘inregelkits’ uit. Het beter inregelen van de cv-installatie wordt zo gemakkelijker en kost dus alleen nog maar tijd.

  • Energiecafé 16 januari  2024

Beiden om 19.30 uur in het stadhuis.

Aanmelden

Aanmelden voor één van de trainingsavonden kan door een email te sturen naar aanmelden@oldenzaal.nl.  

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier