Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders en komt het met regelmaat voor dat u niet dichtbij uw woning kunt parkeren, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats.

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken houdt in dat er een parkeerplaats in de buurt van uw woning speciaal voor uw auto wordt gereserveerd.

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen via een e-formulier. Ook wijzigingen kunt zo doorgeven. Daarbij hebt u uw DigiD nodig. 

Vraag een parkeerplaats aan

Aangezien we tijdelijk op een andere manier onze afspraken inplannen, willen we u vragen uw afspraak te maken via het Klanten Contact Centrum (0541) 58 81 11. De knop online "afspraak maken" is daarom tijdelijk niet te gebruiken.

Afspraak maken

De kosten voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats bedragen € 140,00.
Bij de aanschaf van een nieuwe auto, dus bij verandering van kenteken, dient u € 20,- af te rekening bij de publieksbalie van het stadhuis.
Gaat u verhuizen, dus een nieuw gehandicaptenparkeerplaats, dan zijn de kosten € 50,00. 
 

U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • U bent in het bezit van een geldige bestuurdersgehandicaptenparkeerkaart. Houders van een passagierskaart komen niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats.
  • Ook heeft u een geldig rijbewijs en staat u ingeschreven op het adres dat opgegeven wordt voor de parkeerplaats.
  • U beschikt niet over eigen parkeergelegenheid (oprit, garage etc.). Als dat wel het geval is verwachten wij dat u daar gebruik van maakt. U komt dan niet in aanmerking voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.
  • De auto staat geregistreerd op uw naam of die van uw partner.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11