Gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders en komt het met regelmaat voor dat u niet dichtbij uw woning kunt parkeren, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag indienen voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats.

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken houdt in dat er een parkeerplaats in de buurt van uw woning speciaal voor uw auto wordt gereserveerd.

U kunt een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen via een e-formulier. Ook wijzigingen of het opheffen van uw parkeerplaats kunt zo doorgeven. Daarbij hebt u uw DigiD nodig.

Aanvragen, wijzigen of opheffen van een parkeerplaats

De kosten voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats zijn € 140,00. Bij de aanschaf van een nieuwe auto, dus bij het veranderen van kenteken, moet u € 20,00 betalen. Gaat u verhuizen in Oldenzaal, en u wilt daar een gehandicaptenparkeerplaats, dan zijn de kosten € 50,00. Deze kosten kunt bij de aanvraag of bij het wijzigen, via iDEAL betalen of achteraf via factuur.

U kunt in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • U bent in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart. 
  • Ook heeft u een geldig rijbewijs en staat u ingeschreven op het adres dat opgegeven wordt voor de parkeerplaats.
  • U beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. Als dat wel het geval is verwachten wij dat u daar gebruik van maakt. U komt dan niet in aanmerking voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats.
  • De auto staat geregistreerd op uw naam of die van uw partner.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via info@oldenzaal.nl of telefoon (0541) 58 81 11