Groenmarkt in Oldenzaal

07 april 2022


Zaterdag 23 april van 10:00 - 16:00 uur bent u van harte welkom op de Groenmarkt van Oldenzaal. Op het Plechelmusplein staan verschillende stands met allerlei informatie over een groenere leefomgeving. Hoe realiseert u onderhoudsvriendelijke groene (voor)tuin? Hoe zorgt u voor meer biodiversiteit? Hoe gaat uw verstandig om met (regen)water ? En hoe kunt u duurzaam omgaan met energie en warmte in huis? U vindt het antwoord bij één van de stands.

Wat gaat er gebeuren?

Het doel van de groenmarkt is inwoners informeren en inspireren om samen te werken aan een groen en gezond Oldenzaal! Een groenere leefomgeving heeft namelijk veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een betere waterberging; een schonere lucht; meer verkoeling op hete dagen en natuurlijk veel meer planten, bloemen en insecten.

Programma

Tal van groene organisaties uit de stad komen tijdens de groenmarkt hun verhaal vertellen. Welke planten zijn handig om te onderhouden? Hoe kunt u makkelijk het regenwater gebruiken om planten water te geven? Hoe krijgt u meer vogels en vlinders in uw tuin? Het antwoord op deze en andere vragen is te vinden op de groenmarkt. Kinderen kunnen op de watertafel een stad van blokken bouwen en met een gieter ontdekken hoeveel wateroverlast een flinke bui kan veroorzaken. Kortom: de groenmarkt is er voor jong en oud!

Wie werken mee?

 • De Beurs - Tweedehands groene boeken (Flora, Fauna, Romans en Thrillers)
 • De Höfte – Tips over dieren in de tuin en nabootsen wateroverlast met de watertafel
 • Bijenvereniging - Bijen in de tuin / Imker in de klas
 • Energieloket samen met Duurzaambouwloket en onze energiecoaches – informatie over energie besparen en energie opwekken
 • Gemeente - Info NK tegelwippen/ Wat doet de gemeente met water en in het groen
 • Herenboeren Twente

Acties

 • Tegels eruit, groen erin
  Bezoekers van de groenmarkt gaan niet met lege handen naar huis, naast veel praktische tips om zelf aan de slag te gaan kunnen inwoners te plekke een tegel (of een stukje terras) uit hun (voor)tuin inruilen voor een plant, kortom: tegels eruit en groen erin!
 • Gratis regenton
  Vul de prijsvraag in en maak kans op een gratis regenton.

Partners


De gemeente Oldenzaal is een Global Goals gemeente. Dat betekent dat we de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) omarmen.