Huur sportaccomodaties

Beschrijving

De gemeente beheert verschillende sporthallen, gymzalen en sportvelden. Sportverenigingen kunnen hier natuurlijk gebruik van maken, maar u kunt ook zelf een gymzaal, sportveld of sporthal huren. Hieronder ziet u welke accommodaties er zijn:

 • Gymzaal Lyceumstraat
 • Gymzaal De Meijbree
 • Gymzaal Tulpstraat
 • Sporthal de Kolk
 • Gymzaal De Bongerd (Wieldraaierlaan)
 • Sporthal De Thij
 • Gymzaal Helmichstraat

Ook kunt u  sportvelden of -terreinen (voor buitensporten) huren bij sportpark van Quick'20, VV Oldenzaal, ZVV de Esch of FC Berghuizen.

Naast bovenstaande accommodaties beschikt de gemeente over sportcentrum Vondersweijde. Sportcentrum Vondersweijde heeft allerlei sportfaciliteiten, zoals een zwembad, een sporthal, squashbanen, een sportcafé, vergadercentrum en een beweeg- en gezondheidscentrum.

Aanvragen

Sport Oldenzaal BV regelt de verhuur van de verschillende gemeentelijke sportaccommodaties. Stuur hiervoor een mailtje naar sportverhuur@vondersweijde.nl. Ook kunt u de sleutel van de accommodatie hier ophalen.

Sportcentrum Vondersweijde
Ada Kokstraat 20
7572 EA OLDENZAAL
Telefoon (0541) 51 46 43
www.vondersweijde.nlexterne-link-icoon

Voorwaarden

In de sporthallen en gymzalen gelden huisregels. Deze worden kenbaar gemaakt bij het afsluiten van de verhuurovereenkomst. U dient zich aan deze huisregels te houden. Herhaaldelijk overtreden van deze huisregels zal uiteindelijk leiden tot uitsluiting van het huren van een sportaccommodatie in Oldenzaal.

Gebruik inventaris

De verhuur is inclusief de vaste inventaris binnen de sportaccommodatie. De losse inventaris dient u zelf te verzorgen. Hierbij moet u denken aan ballen en andere benodigdheden om uw sport te kunnen beoefenen. De inventaris moet na gebruik weer op de daartoe aangewezen plek worden opgeruimd.

Sleuteluitgifte

Als u een gymzaal huurt krijgt u een sleutel van de betreffende zaal. Deze sleutel kunt u afhalen bij de receptie van sportcentrum Vondersweijde na ondertekening van een sleutelverklaring. Als u de sleutel kwijtraakt moet hiervoor een bedrag worden betaald.

Voor de sporthallen worden geen sleutels uitgegeven. Deze worden geopend door een beheerder. De sleutels voor de kastruimte kunt u afhalen bij deze beheerders.

Kosten

Sportverenigingen en -accommodaties

De gemeentelijke sportaccommodaties in Oldenzaal kunnen voor allerlei sporten worden gehuurd. Neem hiervoor contact op met Sport Oldenzaal BV. 

Binnensportaccommodaties

De uurtarieven voor de binnensportaccommodaties zijn verschillend voor de sporthallen en de gymzalen:

 • Sporthallen Vondersweijde, de Kolk en de Thij
 • Gymzalen

De tarieven leest u in de tarievenlijst gemeentelijke sportaccommodaties. De tarieven worden elk jaar geactualiseerd.

Buitensportaccommodaties

Voor de buitensportaccommodaties voor verenigingen zijn er twee mogelijkheden:

 • Natuurgras voetbalveld
 • Kunstgras voetbalveld

Als u ook gebruik wilt maken van kleedkamers en veldverlichting dan wordt dat apart verrekend.

Het gebruik van zowel de binnensportaccommodaties als de buitensportaccommodaties wordt achteraf gefactureerd.

Bijzonderheden

Sportcentrum Vondersweijde wordt niet door de gemeente geëxploiteerd, maar door Vondersweijde BV. Zij is ook verantwoordelijk voor de verhuur en kent eigen verhuurvoorwaarden en verhuurovereenkomsten.

Contact

Bij sportverhuur@vondersweijde.nl kunt u terecht voor een reservering, maar ook voor informatie over bijvoorbeeld tarieven en openingstijden van sporthallen en gymzalen. Na uw reservering ontvangt u een schriftelijke bevestiging. Uiteraard wordt u op de hoogte gehouden van eventuele roosterwijzigingen.

Meldingen of storingen aan of in de sportaccommodaties kunnen ook worden gemeld via sportverhuur@vondersweijde.nl.

Downloads