Marieke Minnegal

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (Babs)


"Ja, ik wil'

Oldenzaal, een mooie stad om elkaar het ja-woord te geven. Ik mag in deze stad mijn ambt als trouwambtenaar uitoefenen. Een bijzondere taak op een belangrijke dag in het leven van twee mensen.

Mijn naam is Marieke Minnegal-Heupink. Zelf ben ik sinds 1987 gelukkig getrouwd met Martin en samen de trotse ouders van Max, Midas en Madelief.
Naast mijn baan als Babs kun je mij twee dagen in de week vinden in de Lutte waar ik werkzaam ben als leerkracht basisonderwijs.

In juli 2013 ben ik beëdigd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en meteen volop aan de slag gegaan. En wat is dit toch een geweldige baan!
Om zo dicht bij jullie te mogen staan op de dag die je nooit zult vergeten, voelt voor mij bijzonder.

Elk huwelijk is uniek. Ik heb geen standaard toespraken, maar vind het een uitdaging jullie zo toe te spreken dat je jezelf in mijn woorden kunt herkennen. Humor hoort daar bij, maar ook emotie mag een plekje krijgen. Dit overleggen we samen. Hebben jullie zelf nog een leuk idee, willen jullie elkaar toespreken of speciale muziek, er is veel mogelijk.

Omdat jullie van elkaar houden is het mij een eer om jullie in de echt te mogen verbinden. Voor mij geen verschil tussen sexe, leeftijd of afkomst. Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting en zal er alles aan doen om van jullie dag een feestdag te maken!

Marieke Minnegal-Heupink