Melding openbare ruimte
Beschrijving
De kwaliteit van uw woon- en leefomgeving houden we graag zo hoog mogelijk. Dat doen we het best met uw hulp. U weet immers als geen ander wat er speelt in uw wijk. De gemeente is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gehele openbare ruimte. U kunt een melding doen over de volgende onderwerpen:
- Bestrating (trottoirs, fietspaden, verharde en onverharde wegen)
- Zwerfafval
- Groen (gazon, bermen, beplanting en bomen)
- Water (sloten en vijvers)
- Openbare verlichting
- Verkeerslichten
- Parkeerautomaten
- Afvalbakken
- Overig straatmeubilair (paaltjes, fietsstallingen, zitbankjes etc..)
- Rioleringen (kolken, putdeksels, verstopte rioleringen op gemeente grond)
- Persriool
- Sportaccommodaties en sportzalen
- Gemeentelijke gebouwen
- Ongediertebestrijding
- Overlast door planten, m.n. de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw. (bekijk de locaties)
- Bekijk ook de kaart met het maaibeleid
Melding online doorgeven
U kunt uw melding online aan ons doorgeven. Wij vragen u daarbij om contactgegevens, om de melding zo goed mogelijk af te handelen en daarvoor eventueel nog contact met u op te kunnen nemen. U mag erop vertrouwen dat we uw gegevens strikt vertrouwelijk behandelen. Anonieme meldingen worden níet in behandeling genomen.
Melding telefonisch doorgeven
U kunt ook telefonisch uw melding doorgeven via telefoon (0541) 58 81 11.
Zo pakken we uw melding op
De gemeente streeft ernaar om uw melding zo spoedig mogelijk af te handelen. Sommige meldingen zijn zo spoedeisend dat direct actie ondernomen wordt. Zoals bijvoorbeeld bij gaten in wegen of bij verdwenen putdeksels. Andere meldingen worden meegenomen in een planning om deze later uit te voeren (bijvoorbeeld het repareren van straatverlichting of het maaien van gras).
Verschillende niveaus in onderhoud
De medewerkers in de stadsdelen zorgen ervoor dat de openbare ruimte er schoon en veilig bij ligt. Maar het kan niet altijd overal 100 procent in orde zijn. Dat kost veel geld en is ook niet altijd nodig. De gemeenteraad heeft daarom besloten om Oldenzaal in verschillende onderhoudsniveaus op te delen. De hele stad is als niveau 'basis' aangemerkt. De binnenstad op niveau ‘hoog'.