default iconOndernemen in de binnenstad

De binnenstad vormt het hart van Oldenzaal, de oudste stad van Twente. Het is een belangrijke plek voor mensen die willen winkelen en genieten van cultuur, horeca en evenementen. Ook vervult de binnenstad een belangrijke economische functie voor ondernemers.

Onderscheidend karakter van binnenstad

De binnenstad van Oldenzaal heeft twee overdekte winkelcentra De Vijfhoek en de Driehoek. Hier vind je voornamelijk de bekende filiaalbedrijven. In de historische winkelstraten zitten juist veel leuke lokale winkeliers die en bezoek aan Oldenzaal extra speciaal maken.  Een bezoek aan de binnenstad van Oldenzaal biedt echter meer dan alleen winkels: de horeca, de sfeer, de spraakmakende evenementen, het historisch en cultureel erfgoed in met name de binnenstad, dragen in belangrijke mate bij aan haar onderscheidende karakter.

Verzorgingsgebied binnenstad

Oldenzaal ligt dichtbij de Duitse grens, waar steden als Nordhorn en Gronau op maximaal 20 kilometer afstand liggen. Enschede geldt in deze regio als grootste trekker. Hoewel Oldenzaal omgeven wordt door grote steden, vervult de stad wel degelijk een regiofunctie voor nabijgelegen kleinere plaatsen, zoals Losser, Denekamp, Ootmarsum en Tubbergen.

Centrummanagement

In de binnenstad staat Oldenzaal Promotie aan de lat voor het centrummanagement: het organiseren van een professionele samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren, culturele instellingen en gemeente. Oldenzaal Promotie verzorgt ook de marketing van de stad en activeert bezoekers om naar Oldenzaal te komen. Behalve marketing en promotie is Oldenzaal Promotie verantwoordelijk voor evenementencoördinatie en tourist info.

Samenwerken in binnenstad

Via het samenwerkingsverband StadsNoabers werken gemeente Oldenzaal, Oldenzaal Promotie, Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal (SOBO), retail, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Oldenzaal, cultuur en vastgoed samen aan een levendige en toekomstbestendige stad.

Binnenstadsmonitor

Bent u op zoek naar cijfers en trends over de binnenstad van Oldenzaal? Kennispunt Twente houdt voor Oldenzaal veel statistieken bij. Bijvoorbeeld over bezoekers, winkel- en horecapanden en werkgelegenheid. Klik hier voor de binnenstadsmonitor.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier