Ondernemen in de binnenstad

De binnenstad vormt het hart van Oldenzaal, de oudste stad van Twente. Het is een belangrijke plek voor mensen die willen winkelen en genieten van cultuur, horeca en evenementen. Ook vervult de binnenstad een belangrijke economische functie voor ondernemers.

Onderscheidend karakter van binnenstad

De binnenstad van Oldenzaal heeft twee overdekte winkelcentra De Vijfhoek en de Driehoek. Hier vind je voornamelijk de bekende filiaalbedrijven. In de historische winkelstraten zitten juist veel leuke lokale winkeliers die en bezoek aan Oldenzaal extra speciaal maken.  Een bezoek aan de binnenstad van Oldenzaal biedt echter meer dan alleen winkels: de horeca, de sfeer, de spraakmakende evenementen, het historisch en cultureel erfgoed in met name de binnenstad, dragen in belangrijke mate bij aan haar onderscheidende karakter.

Verzorgingsgebied binnenstad

Oldenzaal ligt dichtbij de Duitse grens, waar steden als Nordhorn en Gronau op maximaal 20 kilometer afstand liggen. Enschede geldt in deze regio als grootste trekker. Hoewel Oldenzaal omgeven wordt door grote steden, vervult de stad wel degelijk een regiofunctie voor nabijgelegen kleinere plaatsen, zoals Losser, Denekamp, Ootmarsum en Tubbergen.

Centrummanagement

In de binnenstad staat Oldenzaal Promotieexterne-link-icoon aan de lat voor het centrummanagement: het organiseren van een professionele samenwerking tussen ondernemers, vastgoedeigenaren, culturele instellingen en gemeente. Oldenzaal Promotie verzorgt ook de marketing van de stad en activeert bezoekers om naar Oldenzaal te komen. Behalve marketing en promotie is Oldenzaal Promotie verantwoordelijk voor evenementencoördinatie en tourist info.

Samenwerken in binnenstad

Via het samenwerkingsverband StadsNoabersexterne-link-icoon werken gemeente Oldenzaal, Oldenzaal Promotie, Stichting Ondernemersfonds Binnenstad Oldenzaal (SOBO), retail, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Oldenzaalexterne-link-icoon, cultuur en vastgoed samen aan een levendige en toekomstbestendige stad.

Binnenstadsmonitor

Bent u op zoek naar cijfers en trends over de binnenstad van Oldenzaal? Kennispunt Twente houdt voor Oldenzaal veel statistieken bij. Bijvoorbeeld over bezoekers, winkel- en horecapanden en werkgelegenheid. Klik hier voor de binnenstadsmonitorexterne-link-icoon.