traffic iconOntwikkelingen op het spoor

Gevaarlijke stoffen over het spoor, wat moet ik doen?

In de regio Twente worden gevaarlijke stoffen door treinen over het spoor vervoerd. Deze treinen rijden door de gemeenten: Almelo, Hengelo, Borne, Rijssen/Holten, Wierden, Losser, Dinkelland, Oldenzaal en Hof van Twente. Bij de gevaarlijke stoffen kan gedacht worden aan brandbare stoffen, giftige stoffen en explosieve stoffen. De kans dat een incident zich voordoet is zeer klein, maar als er iets gebeurt kunnen de gevolgen groot zijn. Het duurt maximaal 15 minuten voordat hulpdiensten ter plaatse zijn tijdens een incident. In deze eerste 15 minuten zullen omwonenden en omstanders zichzelf en elkaar zo veel mogelijk moeten helpen. 

Bekijk hieronder het filmpje Spoorveiligheid in Oldenzaal. Daarin krijgt u meer informatie over spoorveiligheid in Oldenzaal, welke organisaties betrokken zijn en wat zij doen.

Spoorveiligheid in Oldenzaal

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.

Video Spoorveiligheid in Oldenzaal

Meer informatie

Terugkoppeling informatieavond ontwikkelingen spoor in Oldenzaal 24 mei 2023

Op woensdag 24 mei 2023 was er een informatieavond over de ontwikkelingen op het spoor in Oldenzaal. In samenwerking met spoorbeheerder ProRail is deze avond georganiseerd voor inwoners van Oldenzaal. Hieronder kunt u de presentaties downloaden en de opname van deze avond bekijken. 

Terugkoppeling avond spoor & veiligheid 6 juli 2022

Op woensdag 6 juli 2022 was er een informatieavond over spoor & veiligheid. Op deze avond zijn veel vragen over de ontwikkelingen rondom het spoor en de veiligheid op het spoor beantwoord. Hieronder kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden nog eens teruglezen, een opname en de presentaties van de avond bekijken en hierboven kunt u een video met een uitleg over de rollen van de brandweer, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bekijken.

Informatiekaart

Daarnaast is er ook een informatiekaart beschikbaar waarop u in één oogopslag ziet wat u het beste kunt doen bij een bepaald soort incident. Een handige kaart om goed te bekijken en te bewaren. U kunt de informatiekaart downloaden of afhalen op het stadhuis. Kijk op de website van de Veiligheidsregio Twente voor meer informatie.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer 14 0541 tijdens kantooruren.

Heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon (0541) 58 81 11 of 14 0541
WhatsApp 31 6 22 86 03 83
Adres Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal
Postadres Postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal

Openingstijden stadhuis

Wij werken alleen op afspraak. Maak zelf online uw afspraak of bel telefoonnummer (0541) 58 81 11

Maandag 08.30 - 20.00 uur
Dinsdag 08.30 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 12.30 uur

Hoe beoordeelt u onze website?

Heeft u opmerkingen over de website of mist u bepaalde informatie? Laat het ons weten. 

Reactieformulier