Openbare laadpalen voor elektrisch rijden

Steeds meer mensen rijden elektrisch. Daarom worden de komende jaren meer openbare laadpalen geplaatst. Bij de openbare laadpalen van onze samenwerkingspartner Vattenfall InCharge laadt u altijd 100% op met groene stroom van Nederlandse windmolens. 

Hoe vraag ik een laadpaal aan?

Is er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u online een laadpaal aanvragenexterne-link-icoon. Dat kost u niets; u betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Kijk op de website van Vattenfall InChargeexterne-link-icoon voor meer informatie over het opladen van uw elektrische auto in de openbare ruimte.

Welke laadpaal wordt geplaatst in de openbare ruimte?

Vattenfall InCharge werkt met de Alfen Twin met 2 aansluitpunten. Deze laadpalen hebben een laadvermogen tot 11kW.

Waar vind ik de laadpalen bij mij in de buurt?

Er zijn verschillende apps waarmee u een laadpaal in de buurt vindt. Vattenfall InCharge biedt de gratis InCharge-app aan. Hierin vindt u alle openbare laadpalen. Ook ziet u of een laadpaal vrij is en rijdt u er direct naartoe met de ingebouwde navigatiefunctie. Download de appexterne-link-icoon.

Integrale laadvisie 

Om de laadinfrastructuur op orde te krijgen voor batterij-elektrische auto's, heeft de gemeente Oldenzaal een integrale laadvisie gemaakt. Deze laadvisie is te downloaden onderaan deze pagina. 

Veel gestelde vragen en contact

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via openbaar.laden@vattenfall.nl.

Hoe wordt de locatie van de laadpaal bepaald?

In de gemeente wordt de komende jaren een netwerk van openbare laadpalen aangelegd. De gemeente bepaalt samen met Royal Haskoning en Vattenfall InCharge waar een laadpaal komt. Vattenfall InCharge let er hierbij vooral op of er voldoende laadmogelijkheden zijn. Is er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Vraag dan hier een laadpaal aanexterne-link-icoon

Hoeveel kost een openbare laadpaal?

Er zijn voor u geen kosten als een openbare laadpaal wordt geplaatst. U betaalt alleen voor het opladen van uw elektrische auto. Kijk voor de meest actuele tarieven op de website van Vattenfall.

Wordt het mijn eigen laadpaal?

Nee. De laadpaal is openbaar en door iedereen met een elektrische auto te gebruiken.

Hoeveel auto’s kunnen tegelijk bij de laadpaal laden?

Er kunnen twee elektrische auto’s tegelijkertijd laden aan één laadpaal.

Hoeveel parkeervakken worden bij de laadpaal gereserveerd?

Er worden 2 parkeervakken gereserveerd.

Met welke snelheid kan ik bij de laadpaal laden?

De Alfen Twin heeft een laadvermogen tot 11 kW. De werkelijke snelheid waarmee u gaat laden hangt af van het type auto. De laadpaal geeft het hoogst mogelijke beschikbare vermogen, mits de auto op die snelheid kan laden. Daarnaast hangt de werkelijke snelheid waarmee u gaat laden af van de bezetting van de laadpaal:

  • Als er één 3-fase auto laadt, dan krijgt deze 3x 16 Ampère
  • Als er twee 3-fase auto’s laden, krijgen ze ieder 3x 12 Ampère
  • Als er één 1-fase auto laadt, dan krijgt deze 1x 16 Ampère
  • Als er twee 1-fase auto’s laden, krijgen ze ook ieder 1x 16 Ampère.
    De laadpaal geeft altijd minimaal 3,7 kW aan elektrische auto’s die zijn aangekoppeld.

Wat moet ik doen bij een storing aan een openbare laadpaal?

Bij een storing kunt u het storingsnummer op de laadpaal bellen. U kunt de storing ook doorgeven via de Vattenfall InCharge-appexterne-link-icoon. De storing wordt dan zo snel mogelijk verholpen.

Wat kan ik doen als de laadpaal vaak bezet is?

Maak hiervan een melding via de Vattenfall InCharge-appexterne-link-icoon.

Integrale laadvisie gemeente Oldenzaal