Preventieadvies Keurmerk Veilig Wonen

Een veilig huis in een veilige wijk geeft een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het helaas niet altijd. Woninginbraak komt nog steeds veel voor, ook in Oldenzaal. Daarom biedt de gemeente Oldenzaal u een gratis inbraakpreventieadvies voor uw woning aan. Wanneer u het vrijblijvende advies opvolgt, daalt de kans op een inbraak met 90%. 

Waarom een inbraakpreventiecheck?

De inbraakpreventiecheck maakt u bewust van de veiligheidssituatie van uw woning. Als u goed bent voorbereid en weet wat u moet doen, kunt u de kans op een inbraak, insluiping en andere onveilige situaties verkleinen. Veel inbraken kunnen met eenvoudige maatregelen voorkomen worden.

Hoe werkt het?

De check wordt uitgevoerd door een gediplomeerd adviseur van Noaber Bouw uit Borne. De adviseur komt op afspraak bij u thuis en geeft u een inbraakpreventieadvies op maat en praktische tips om de veiligheid van uw woning te vergroten. Na afloop van de check ontvangt u het advies op maat in een rapport, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen. Als u het advies helemaal opvolgt, vermindert dus de kans op een inbraak aanzienlijk.

Premiekorting op uw inboedelverzekering

U kunt uw woning ook laten certificeren conform het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dat is niet alleen een geruststellende gedachte, maar het is ook financieel aantrekkelijk. Veel verzekeringsmaatschappijen geven u voor het certificaat 10 tot 20 procent premiekorting op de inboedelverzekering.

Om het certificaat te verkrijgen, moet een woning voldoen aan de volgende eisen:

  • alle voor de inbreker bereikbare ramen en deuren zijn beveiligd;
  • er is verlichting bij de deuren;
  • er is zicht op een bezoeker bij de voordeur;
  • er zijn goedgekeurde rookmelders aangebracht op iedere verdiepingsvloer en
  • u bent voorgelicht omtrent beveiliging.

Wilt u een gratis inbraakpreventiecheck laten uitvoeren?

U kunt een advies aanvragen door contact op te nemen met het Inbraak Preventie Team van Noaber Bouw, (074) 26 53 638. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur. U kunt ook een e-mail sturen naar pkvw@noaberbouw.nl o.v.v. 'keurmerk veilig wonen'.